Slitt sjarm og chavs

Vi liker England. Det er ingen hemmelighet. I år hadde vi lyst til å se mer av den engelske sydkysten, og da ble det base i Torquay – hvor Nina også var på språkreise som 15-åring.

Vi leide det vi mente var en passe stor leilighet, men det viste seg å være et (rekke)hus over tre etasjer. Høy standard og fin beliggenhet et par steinkast fra marinaen i byen.

Mangfoldig

Torquay viste seg å ha mye å by på av aktiviteter, og mange av dem var tilpasset barn, hvilket var positivt. Vi storkoste oss på Living Coasts, et akvarium/zoo for skapninger som lever i hav. Vi tok en båttur over bukta til den gamle pirat- og fiskelandsbyen Brixham (bildet), som var svært easy on the eye. England kan være nydelig.

Vi besøkte de eldgamle grottene Kents Cavern, og det var overraskende spennende og interessant. Vi tok toget til Exeter, som var en flott by med fin stemning og suveren shopping. Været var ikke helt på vår side (ja, vi vet det er England det er snakk om), men vi var på Oddicombe Beach en dag det var sol og varme, og det var kurant. Men vannet, vannet var kaldt.

I det hele tatt fikk vi oppleve en by og et område med en solid dose engelsk sjarm, og det er noe vi liker. Vi fikk også se at forskjellene er store i England, noe innslaget av uteliggere og chavs (white trash) vitnet om. Generelt var deler av Torquay litt slitent, så de bør oppgradere litt i enkelte deler av byen. Det er jo turister nok i byen, så det bør være penger til det.

Vi avsluttet med et døgn i London. Noah og Dennis hadde 6-årsdag mens vi var der, og vi feiret lett med pizza og leketøyshopping. Fine dager.