Skolegutter

Det er bare noen uker siden Noah og Dennis ble født på Ullevål, og nå er de begynt på skolen. Det er nesten ikke til å tro: Vi har skolegutter allerede.

Første skoledag på Skotbu skole ble en fin opplevelse. De bar skolesekken med stolthet. Guttene var spente og særlig Noah var litt preget av stundens alvor – i tillegg hadde de glemt ham, slik at han ikke ble ropt opp.

Men da de kom inn i klasserommet, gikk det raskt over og det var tydelig at begge to syntes det var stas å få egen plass og egne skolebøker.

Kjent og kjært

Skolen er ikke stor og de fleste kjenner hverandre eller kjenner til hverandre. Klassen består av 15 elever, og alle har gått sammen i barnehage og kjenner hverandre. De leker sammen utenom skoletida, og det gir trygghet.

Jeg er glad for at vi bor slik at arvingene har denne tryggheten. Det betyr mye for sarte barnesinn.

Jeg husker min egen første skoledag som om det skulle ha vært i går. Slik er det antagelig for de fleste; det er en dag som fester seg i den menneskelige harddisken. Noah og Dennis hadde en fin dag, og de stortrives på skolen.

Dennis har erklært at han liker matte best, mens Noah synes engelsk er stas. Da jeg kom hjem en ettermiddag sa han: Good morning, stolt som en liten hane. Da ble pappaen litt rørt og ekstra varm om hjertet.