New York!

Høstturen til New York med kompis Kjetil ble helt genial. Vi så masse av det metropolen har å by på, gjorde kule og varierte ting og var superheldige med været (29 grader og sol). Mine skadede knær var ikke helt tilfreds med at de måtte gå syv mil i løpet av turen, men det får være. Man opplever en by desidert best når man går gjennom den uten noe filter mellom seg selv og omgivelsene. Ufiltrert er tingen, altså, og slik var det i NYC.

Til fots

Vi begynte med å gå fra hotellet i downtown Brooklyn og over Brooklyn Bridge, til Wall Street og sydspissen av Manhattan og så Broadway opp til Midtown med Times Square og Central Park. Det ble litt vel langt, men det var sol og shortsvær og vi fikk altså New York uten filter. Empire State Building ble besøkt og det var minst like storslått som sist. Utsikt! Om kvelden så vi Michael Jackson-musikal på Broadway – suverent.

Dagen etter var vi skikkelige turister og tok en båttur fra Manhattan til Frihetsgudinnen og tilbake – også da i strålende vær. Veldig flott å se byen fra båt. Vi fulgte opp med å gå Highline Park ned mot Meatpacking District, noe som ga et annet blikk på NYC. Deretter besøkte vi Ground Zero – det var obligatorisk – og det gjorde inntrykk.

Om kvelden hadde vi billetter til konsert med Dream Syndicate på Bowery Ballroom. Kanskje den beste konserten jeg har sett med dem – de var i storform på hjemmebane – terningkast 6.

Fra sykkelsetet

På dag 3 var det tid for museum og vi besøkte Museum of Modern Art (MOMA) i Midtown, som ikke bare har ultramoderne og tidvis uforståelige kunst, men også bilder av Van Gogh, Picasso, Munch og Matisse, for å nevne noen. En herlig formiddag mellom skyskraperne i Midtown.

Etter en kjapp lunsj leide vi sykler for å sykle i Central Park. Det viste seg å bli en uforglemmelig opplevelse. En to felts vei gjennom parken var bilfri og i praksis satt av til syklende, og dem var det mange av.

Vi suste følgelig rundt den milelange runden gjennom parken sammen med massevis av andre, noen mosjonister, andre lycrakledde entusiaster, og det var en opplevelse som sitter godt i hjernebarken. Flott for den mentale minneboka. To runder, kurant fart og et par mil ble det. Vi måtte roe med med shopping og god mat.

Outlet-shopping

Siste dagen var satt av til Williamsburg og shopping. Hippe Williamsburg var noe mer søvnig enn ventet og shoppingen var heller ikke all verden, men stemningen var god og ganske annerledes enn andre steder i byen vi hadde vært.

Domino Park langs elva var flott, og så spaserte vi tilbake til Brooklyn gjennom en bydel preget av ortodokse jøder og noe mindre flashy omgivelser. Downtown Brooklyn bød på suveren shopping, spesielt outlet-sjapper, som det var en del av.

Vi var enige om at vi hadde opplevd masse, men at vi gjerne skulle hatt noen dager til. Topp tur!