Spania-jul

Vi gjorde jul litt annerledes i år og dro til Malaga lille julaften. Costa del Sol der, altså. Vi tenkte omtrent slik: Vi går glipp av familiesamvær og norske juletradisjoner, men får ladet batteriene i nye omgivelser og får sett og opplevd noe nytt – alt iført shorts og solbriller.

Og Malaga leverte virkelig varene! Byen var en positiv overraskelse! En ordentlig by (1,6 millioner mennesker når forstedene er inkludert) og ikke et sted skapt for turister fra Nord- og Mellom-Europa.

Lekent

Byen markerte jula på en leken og lite selvhøytidelig måte, med lysshow og musikk i hovedgata og projisering av animasjoner på katedralveggen.

Glade barn på stranda.

Jeg kan like det – det er fint med et avbrekk fra den dempede og kanskje litt strenge protestantiske måten å gjøre det på. Og det synes jeg uten å være troende.

Og ikke feil med 23 grader og sol.

Medisinering

Selv om mat fortsatt byr på visse utfordringer, går det greiere å reise med arvingene nå. Mor og far kan senke skuldrene mer.

Og den ilske stressmagen og -nakken jeg hadde før vi reiste (skapt av mye stress fra oktober og fram mot jul), den er nå borte.

Reising er medisin.