Sluttord for året

I fjor og i forfjor skrev jeg at 2020 og 2021 var en jævel. Da er det godt å kunne konstatere at 2022 ikke var en jævel – sett herfra.

Året bød riktignok på jævelskap i form av krig i Europa (ille) og voldsom prisstigning og økende levekostnader her hjemme, men 2022 var året da pandemiens verste herjinger var over, vi kunne begynne å leve normalt og tilværelsen kom tilbake til noenlunde vante former.

Pandemien var ikke bra for psyken, men det kom seg noe i 2022.

Hytta

Familien på fem var på London-tur i påsken, og hyttelivet var svært etterlengtet. I juni var det endelig festival igjen med god musikk, godt selskap, sol og sommer. For en opptur!

Ferien ble forstyrret av SAS-streiken, men vi fikk organisert en (alt for) kort interrail-tur i stedet. Sommerens Tromsø-tur måtte gjøres med tog via Sverige, og da ble det bare far som tok turen. Nordpå ble det besøk på Bukta-festivalen for første gang – herlig!

Vel hjemme igjen var det tid for Barcelona-tur med lillefrøkna – også herlig! Den ene dagen på Øya-festivalen som var verdt et besøk ble nesten ikke til å tro – 28 grader og sol og bare blide folk.

Turn og hest

Etter ferien begynte Nora og Noah på ny rideskole og de har stor glede av å ri. Senere på høsten fikk Nora hest på fór to dager i uka i tillegg til den ukentlige ridetimen. Begge gutta begynte på turn i august – stor stas.

I høstferien tok vi besteforeldreturen nordover vi ikke fikk tatt i sommerferien – også stor stas. Deretter ble det New York-tur med kamerat Kjetil – en fenomenal tur i fantastisk vær.

På jobbfronten har det vært en del stress både for madammen og undertegnede, men det er jo ikke første gang det er slik. Jeg har det meste av min undervisning ved Høgskolen i Østfold om høsten, og det innebærer en noe mer stressende periode enn i vårsemesteret.

Mye å gjøre

I tillegg tar jeg kurs i universitets- og høgskolepedagogikk (15 studiepoeng) dette skoleåret, og det legger på et ekstra lag med frister og gjøremål.

Vi rundet av året med juletur til Malaga, og det er ingen tvil om at 2022 har vært preget av aktiviteter generelt og reising spesielt.

Man må leve mens man kan.