April 2006

Onsdag 26. april 2006:
Hvem er min motpol verdimessig og politisk? Det må være noen av de ultraliberalistiske blådressene i næringslivet eller noen av politikerne som forfekter samme verdensbilde. De som naivt tror at markedet egner seg til å gi en god samfunnsorganisering. De som snakker tilsynelatende varmt om at gode rammebetingelser for næringslivet skaper arbeidsplasser, men som egentlig mener at økte forskjeller i samfunnet er til det gode. Fordi de selv tjener på det. Min motpol er derfor en bastard av Trygve Hegnar, Carl I. Hagen og Kristin Clemet.

Fredag 21. april 2006:
Lillebror Stein Jarle fyller 19 år i dag. Gratulerer så masse!

Torsdag 20. april 2006:
Den rødgrønne regjeringen sliter i saken om støtten til Hamas. I slike saker kommer virkelig den store avstanden mellom venstresiden i SV og høyresiden i Arbeiderpartiet til syne. Hva skal man si? Vi visste at spenningene er der, men vi håper at de klarer å balansere saken og andre ømtålige saker. Alt må til for å forhindre en ny Høyre-dominert regjering.

Mandag 17. april 2006:
Roma var ikke bare vårlig. Den var sommerlig med 18 varmegrader og strålende sol. Vi ble lett solbrente der vi vandret i de fenomenale omgivelsene. Roma var mye vakrere enn jeg husker fra det ett døgn lange besøket i 1996 (stopover). Aller triveligst var det å spasere i de trange smågatene, mens en drøy time i kø for å komme inn i Colosseum føltes vel lenge. Vi fikk oppleve en ettermiddagsmesse i Peterskirken. Selv for ikke-troende som oss var det en opplevelse. Trevi-fontenen var flottest om kvelden. Maten var mye bedre enn i Milano, og SAS Radisson-hotellet var stilig. Noe negativt? Tja, italienere kan ikke stå i kø, og shoppingmulighetene var litt skuffende. Uansett: Jeg reiser gjerne tilbake.

Onsdag 12. april 2006:
Roma står for døren. Værmenneskene melder om 17 varmegrader. Vår i Roma? Vi ser fram til det.

Mandag 10. april 2006:
Påske! Sjelden har det vært deiligere med påskeferie. Vi har begge fri i hele påsken. Regn ble avløst av sol i går ettermiddag. Skiene hentes nå frem. Etter påsketurene bærer det til Roma på skjærtorsdag. Vi gleder oss til noen dager i den evige stad.

Fredag 7. april 2006:
Morrissey skuffet ikke. Blant bermen i et smekkfullt Sentrum Scene leverte den gamle grinebiteren en rocka og overraskende livsglad forestilling i går. De beste låtene fra de siste to platene svingte skikkelig, og tre – fire gamle Smiths-slagere fikk ytterligere fart på greiene. How Soon Is Now var heftig, og like etter kastet Morrissey skjorta. Men han hadde det travelt. Kun en time og et kvarter lang var konserten. I korteste laget. Men en fin kveld i Moz’ angstbiterske/humoristiske univers.

Mandag 3. april 2006:
Vi besøkte Robert Capa-utstillingen på Nobel-senteret i går. Den var omtrent så god som ventet. Interessant å se andre bilder enn hans mest kjente, og en spesiell opplevelse å se de mest kjente i stort format. Anbefalt.