Mai 2009

Lørdag 30. mai 2009:

Det llle gullet vårt er nå vel installert i hjemmet, og har allerede tatt imot flere gjester. Som den galante vertinnen hun er, har hun stort sett sørget for å være snill og grei under visningsseansene. Nora har hittil vist seg å være svært glad i mat, litt utålmodig hvis folk ikke leverer slik hun forventer men ellers en fredelig skapning – altså ikke ulik pappaen:) Hun ser ut til å være ei våken og oppmerksom lita jente som får med seg mye av det som skjer rundt henne. Lyder – og spesielt musikk – er spennende greier. Med musikk i bakgrunnen kan hun sove og kose seg på pappas brystkasse i lengre tid. Ellers er hun svært opptatt av mammaen sin, og kan ligge lenge og bare se på mamma. Pusen har hun ennå ikke oppdaget, men pusen har oppdaget henne. Josefine har heldigvis godtatt den nyankomne. Hun synes Nora bråker litt av og til, men har forstått at hun er snill og ingen trussel mot en liten pusekatt.

Fredag 22. mai 2009:

I går klokka 14.35 kom lille Nora til verden på Ullevål universitetssykehus. Hun var 50 cm lang og veide 3550 gram da hun så dagens lys første gang. Vi dro til sykehuset tidlig om morgenen samme dag, og litt over halv tre var hun altså ute. Alt står bra til med de impliserte, og gleden er betydelig. Å bli foreldre er stort. Mor og barn kommer hjem søndag, og babyutstyret ligger klart til bruk:)

Søndag 17. mai 2009:

Synnøve Svabø hadde ikke tatt medisinen sin før Grand Prix-sendinga i går. Hun leverte fraser som «Wollen Sie Bumsen, Helga» og trodde flaggene vaiet over det ganske land. I stedet får hun høy score på uspiselighetsskalaen og pepper fra alle hold. Hun får nok ikke kommentatorjobben flere ganger. Selv for en forholdsvis likegyldig seer var det stas at Rybaken vant. Sol på 17. mai øker gleden. Ingen baby ennå.

Lørdag 9. mai 2009:

Nå venter vi bare på at bebisen skal bli utålmodig og kreve å få komme til verden. Terminen er 23. mai. Den vordende mammaen er imponerende kvikk og rask, og sysler med ulike gjøremål hjemme nå. Hun var ferdig med å jobbe for en uke siden. Den vordende pappaen forsøker etter beste evne å ta innover seg at det ikke er lenge igjen nå. Begge gleder seg masse:)

Søndag 3. mai 2009:

Kvantitativ metode-faget er nå unnagjort, og det gikk faktisk litt bedre enn ventet. Jeg kom unna med en akseptabel karakter. I lys av at jeg ikke har hatt matematikk og statistikk siden 1988 og har tatt faget ved siden av full jobb, er jeg stolt av at jeg klarte å ro dette i land. Jeg føler at jeg har besteget Mount Everest. Men det krevde mye jobbing:) Nå står prosjektseminaret for døra; og målet med det er å levere en god prosjektbeskrivelse for masteroppgaven. Jeg er påmeldt forskningsprosjektet om eliter som gjennomføres av forskere ved UiO og UiB, og får gjennom det tilgang på gode registerdata fra Statistisk sentralbyrå. Det ser ut som det blir en kvantitativt rettet oppgave.