Ny bok i kjømda

Blanke ark, heter det når man starter på nytt. Begrepet kan fint brukes også når ett år går over i ett nytt. 2014 ble året da jeg ga ut bok, og deretter brukte mye tid på foredrag knyttet til boka. Uvant i begynnelsen, men svært givende etter hvert.

Min mest positive opplevelse var på Arbeidsmiljøkongressen i Grieghallen i Bergen, der det meste klaffet og responsen fra 200 tilhørere var meget god. Et kick, intet mindre.

Godt siste halvår

Det ble også det første året da jeg drev eget firma på full tid. Hvordan har det så gått? Jeg sleit litt i første kvartal, men det gikk bedre etter hvert som jeg fikk på plass flere gode kontakter og avtaler om å levere stoff  til flere publikasjoner.

Det går ikke an å satse for mye på sporadiske oppdrag; det blir for sporadisk og usikkert. Jeg skrev for eksempel et par gode saker for Dagsavisen, men det ble med det. Slikt kan man ikke leve av.

Utover i året har det gått meget bra, med mange oppdrag og god inntektsstrøm. Jeg sluttet året solid med et interessant skriveoppdrag for Norsk design- og arkitektursenter. Alt i alt vil jeg si at det første ordentlige året som selvstendig næringsdrivende har forløpt godt. Jeg ser derfor positivt på mulighetene i 2015.

Kneblet

Sammen med en tidligere kollega er jeg i ferd med å skrive en ny bok, denne gangen om ytringsfrihet i arbeidslivet. Vi intervjuer folk som har blitt refset og kneblet på grunn av ytringer, og forteller deres historie. Et meget givende arbeid!

Jeg ser også på det som viktig arbeid. Det er viktig at de får komme til orde, siden de ellers sjelden tør å stå frem i frykt av ytterligere sanksjoner og banesår for karrieren. Denne boka skal etter planen komme ut til høsten.

Vi fikk allerede i høst stipend fra Fritt Ord, og i går kom nyheten om at vi også får stipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Helt suverent – jeg er glad og ydmyk over mulighetene i dette landet.