Nytt design

Jeg har faktisk hatt blogg på adressen Ropert.no siden april 2004, altså i mer enn 13 år. Selv ikke-rosabloggere var tidlig ute, med andre ord.

Flerfaset

De første fem årene var bloggen oppdatert svært hyppig, men hyppigheten har gått ned etter at vi fikk barn og særlig etter at vi fikk tvillinger. En del meldinger er også kanalisert til sosiale medier, og da spesielt Facebook.

Jeg har likevel holdt liv i bloggen, og har tenkt å skrive litt oftere fremover – rett og slett fordi jeg liker det. En blogg og egne nettsider er et eget univers som jeg kan bygge opp, vedlikeholde og endre selv uten innblanding fra noen andre.

Nettsidene har gjennomgått flere metamorfoser siden fødselen. Først passe hjemmesnekret i to faser – én fargerik fase og en noe mer minimalistisk fase – så en mer dynamisk, WordPress-basert fase som nå har nådd trinn to.

Huskehjelp

Jeg har altså endret design på sidene og Ropert.no fremstår i praksis som et nytt nettsted med et mer tidsriktig uttrykk og tydeligere billedbruk. Jeg er ikke helt i mål ennå, men det begynner å likne noe. Bloggdelen er overført til det nye designet med nennsom hånd og de fleste av blogginnleggene er for første gang utstyrt med bilde.

Det er artig å lese hva man var opptatt av for ti år siden. Det slår meg hvor mye man glemmer – for eksempel ord og uttrykk som arvingene kom med da de var små.

I tillegg har vi konsertopplevelser – om Øyafestivalen skrev jeg for eksempel i august 2006 at Motorpsycho og Beck ikke svingte nevneverdig, men at The Cramps og Band of Horses var kurant. Jeg husker knapt de konsertene (det skyldes ikke promille), og da er det desto artigere å kunne lese om det.