April 2004

Fredag 30. april 2004:
Noen tanker om alternative karriereveier: Jeg kunne ha trivdes som designer, som fotograf og som arkitekt; alle jobber hvor jeg får skape noe. Men muligens er det bare en tilværelse som (presse)fotograf som ville gitt det samme adrenalinrushet som en journalistjobb.

Torsdag 29. april 2004:
Endelig et fotballandslag som tør spille fotball. De viser jo for all verden at Semb og gjengens uttalelser om at vi ikke har spillere med gode nok tekniske ferdigheter, ikke henger på greip. Herlig.

Onsdag 28. april 2004:
Det har regnet hele uka i Oslo, mens det har vært sommervær i Tromsø i hele april. Hjemlengsel? Neida, men våren kom til hovedstaden allerede i slutten av mars. Derfor føles det kjedelig med regn og syv grader nå. Vi har det som i USA kalles «a false spring». En deilig sommer ventes:->

Tirsdag 27. april 2004:
Utlendingene ler av oss. Og er det rart? Å finne ut at priskrig og konkurranse på øl er ulovlig, er jo ikke annet enn komisk. Mørkemenn, avholdsfolk, moralister og kalvinister gleder seg nok i disse dager. Vi andre skammer oss.

Mandag 26. april 2004:
På Blender/VH1s kåring av de 50 verste låtene noensinne er Starships ‘We Built This City’ verst. Slikt skriker etter en egen, personlig liste, som også tar med politisk ukorrekte hatlåter og som dropper selvsagte truspodelutter fra boyband etc. Følgende liste vil dessuten se helt annerledes ut en annen dag:

1. Baha Men – Who Let The Dogs Out
2. Bryan Ferry – Slave To Love
3. Duran Duran – Notorious
4. Eminem – My Name Is
5. The Knack – My Sharona
6. CC Cowboys – Tigergutt
7. Prodigy – Firestarter
8. Destiny’s Child – Survivor
9. Abba – The Winner Takes It All
10. Toni Braxton – Unbreak My Heart
11. Andrew W.K. – Party Hard
12. Kaizers Orchestra – Ompa Til Du Dør
13. Pet Shop Boys – Domino Dancing
14. Alice In Chains – Angry Chair
15. Iron Maiden – Run To The Hills
16. And You Will Know Us By The Trail Of Dead – Richter Scale Madness
17. Aerosmith – Love In An Elevator
18. Frankie Goes To Hollywood – Rage Hard
19.  Meat Loaf – Dead Ringer For love
20. The Doors – Light My Fire

Fredag 23. april 2004:
Selv politimesterne vil nå ikke ha permanent bevæpnet politi. Politiets egne ledere, som vanligvis går inn for å øke politiets makt, gjør altså det motsatte. Kan det være at de har innsett at bevæpning faktisk fører til mer vold? Jeg ble overrasket da jeg så at dette er begrunnelsen de fleste politimesterne bruker. Verden går framover:-)

Torsdag 22. april 2004:
Sesongdebut i orientering i går. Løpet gikk i villnisset mellom Sognsvann og Maridalsvannet, og det ble derfor mer finorientering enn rask løping. Men det er tilfredstillende å se at det som fenget voldsomt da jeg var ung, fortsatt er knakende morsomt.

Onsdag 21. april 2004:
Stein Jarle 17 år i dag. Gratulerer!!!

Tirsdag 20. april 2004:
Så programmet ‘Typisk norsk’ på NRK i går. En befriende opplevelse! Statskanalen lager feiende frisk TV om språk, og viser alle ordignoranter at språket er dynamisk og i endring.

Mandag 19. april 2004:
Herlig å spille fotball i strålende solskinn i hovedstaden i dag. Og en lettelse å slippe ut av den klamme gymsalen på den ellers fortreffelige Tøyen skole. Grus er greit, men fotball skal som kjent helst spilles på gress. Og det blir få gresskamper på Lokomotiv Tøyen i årets bedriftsserie.

Fredag 16. april 2004:
En kjapp tur i butikken avslørte at ølet faktisk er så billig som det avisene skriver. Er det ikke deilig med slike små gleder i hverdagen mellom alle de alvorlige greiene som omgir oss?

Onsdag 14. april 2004:
Skatt nå. Selvangivelsen ga baksmell, men etter å ha fått med diverse boliglånsrenter var tallene hyggeligere lesning. Får tilbake noen få tusen, og det er deilig siden jeg fryktet en reell baksmell. Dog ble det ikke heftige 17.000 kroner som for to år siden.

Tirsdag 13. april 2004:
Endelig! Det er bekreftet. Sør-Afrika er målet for sommerens ferie. Fra midten av juli til midten av august skal vi nyte vår første reelle tur til Afrika. Reiseruta er Cape Town til Johannesburg, og vi flyr hjem fra sistnevnte.

Torsdag 8. april 2004:
Lillebror Stein Jarle reiste hjem etter at vi har vært i Amsterdam. En flott tur til en flott by. Særlig oppholdet på Hilton syntes lillebror var kult. Boblebad på vårt andre hotell var også populært. Ellers var det severdigheter, shopping og fotball – Arsenal – Manchester United.