Mai 2004

Fredag 28. mai 2004:
I dag er min siste dag i DinSide. Fire år og et halvt år og en epoke er over. Rart, men helt nødvendig å slutte nå. Jeg gleder meg til å gå videre.

Torsdag 27. mai 2004:
Mamma fyller 56 år i dag. Gratulerer! Lillebror har tatt på seg det ærefulle oppdraget å skaffe til veie passende presang.

Onsdag 26. mai 2004:
Løp treningsløp i orientering i Lillomarka. Orienteringen gikk ikke så verst, men influensaen var nok ikke helt ute av skrotten. Bedre ble det ikke av løs mage underveis – merkelige greier. Men artig er det å orientere.

Tirsdag 25. mai 2004:
Bestefar har fått et lett slag. Han har nå redusert førlighet i en fot og en arm, og må gå med stokk. Etter forholdene har han vært heldig, men jeg frykter at det skal skje igjen. Dette er en tung dag.

Fredag 21. mai 2004:
Da er jeg offisielt forkjølet. For noe dritt. Hadde planlagt flere sosiale aktiviteter i helga, også kombinert med ølkonsumering. Får kjøre på med tran, C-vitaminer og konjakk.

Torsdag 20. mai 2004:
Lokomotiv Tøyen – Papyrus 5 – 4. Vi vant en velfortjent seier mot et etterhvert stygtspillende lag. De ledet nemlig 4 – 2, dog etter to selvmål av oss, men sterk vinnervilje ga tre mål de siste 10 minuttene. Jeg spilte bedre denne gangen enn sist, selv uten store øldoser i 17. mai-helga.

Onsdag 19. mai 2004:
Sex og drap var Guds vilje, lyder det fra rettsaken etter drapet i Knutby i Sverige. Hallo? Er dette et tegn på hva som rører seg i lukkede kristne sekter rundt omkring, er det all grunn til å være bekymret. Religion kan redde mennesker, men det kan såvisst også ødelegge noen.

Tirsdag 18. mai 2004:
Stockholm viste seg som en avslappet by med hyggelig atmosfære. Vi gikk for sightseeing, shopping og generell kos i mailuften. I tillegg fikk vi med oss 17. mai-feiringen på Skansen, der Bondevik talte og 7 – 800 nordmenn og norgesvenner hadde møtt opp. En passende feiring.

Fredag 14. mai 2004:
Vi skal på bruke-opp-bonuspoeng-mens-de-er-gyldige-tur til Stockholm i helga. Avreise i kveld, retur mandag kveld. Inspirerende å reise bort, og vi har knapt vært i den svenske hovedstaden før. Dessuten behagelig å slippe bunadsorgasmen her hjemme 17. mai.

Torsdag 13. mai 2004:
All sympati til streikende kolleger. Jeg savner avisene! Aftenposten kom på dørmatta med kun annonser. Dagsavisen, på sin side, leverte avis.

Onsdag 12. mai 2004:
På Nesodden er det dårlig med stampuber, kaffebarer, kinoer og denslags. Til gjengeld er det ofte åpning for hage, balkong, badestrand, turstier og hunde- og kattemuligheter, som det er dårlig med på Tøyen. Derfor har vi forsiktig begynt å se etter et større krypinn på Nesodden eller deromkring.

Onsdag 12. mai 2004:
Da ble det ett poeng for Lokomotiv Tøyen i kampen mot Gallup. Sluttresultatet ble 4-4 etter en forrykende sluttspurt hvor vi satte to mål de siste fem minuttene. Jeg spilte elendig, og har nok drukket for lite øl:->

Tirsdag 11. mai 2004:
Rapporter sier at både Bush-administrasjonen visste om torturen av irakiske fanger, men forsøkte å dysse det hele ned. Enkeltsoldater blir nå gjort til syndebukker mens de som virkelig burde ta ansvaret sitter uforstyrret. Her er det bare en ting å si: Gå av.

Mandag 10. mai 2004:
Ah, hvilken kamp. Hvilket lag. Hvilket trøkk. Hvilket artisteri. Hvilke mål. Hvilken fest. Tromsø er et topplag, og ekstra deilig er det at det var Rosenborg som fikk unngjelde. I kveld ble jeg hes på Treffen café og sportsbar på Tøyen.

Mandag 10. mai 2004:
Bare tre små uker til den omstridte Røykeloven kommer. Uten å være fanatisk er det ingen tvil: Jeg gleder meg. Endelig blir det mulig å gå på byen uten lette, men plagsomme allergiangrep. Og klærne må ikke nødvendigvis vaskes etterpå. Verden går framover.

Fredag 7. mai 2004:
Jeg nyter humoren i Are Kalvøs bok ‘Harry’, kjøpt i et av Tvedestrands antikvariater i går. Han skriver blant annet at de første mobiltelefonene på 80-tallet var like store som Mini-Jakobsen, og bråkte omtrent like mye som Mini-Jakobsen.

Et annet innkjøp var en samleutgave med fire krimklassikere fra Bernhard Borge (André Bjerke): Nattmennesket, De Dødes Tjern, Døde Menn Går i Land og Skjult Mønster. Faktisk er det utgaven jeg brukte da jeg skrev særoppgave i norsk om bøkene på Kongsbakken VGS i sin tid.

Torsdag 6. mai 2004:
Tilbake fra svært givende tur til Sørlandet med mine kommende kolleger i NHO. Som nykommer er det både hyggelig og nyttig å være med på en slik tur for å komme inn i miljøet og bli kjent med folk. I tillegg til det sosiale inneholdt programmet flere bedriftsbesøk – deriblant hos Hødnebø (møbler) og Sølvkroken (fiskeutstyr) – , båttur i skjærgården ved Lyngør, besøk i gammelt skipsrederhjem, omvisning i bokbyen Tvedestrand samt mye god mat og drikke. En suksesstur.

Tirsdag 4. mai 2004:
Jeg er selvsagt inhabil. Likevel er det forutsigbart og litt komisk og høre på alle forståsegpåerne som klager på at et OL i Tromsø blir så kostbart. At det vil kunne gi positive effekter som ikke lar seg beregne i Excel nå, er vanskelig å forstå for mange. Dessuten: Vi bor i verdens rikeste land.

Mandag 3. mai 2004:
Bildene av soldater som mishandler og pisser på irakiske fanger er sjokkerende. Sterke krefter hevder – som vanlig – at bildene er falske, mens pressen står fast på at de er ekte. Da er det vel på sin plass med en link til magasinet Ikkevolds nettsider, hvor kollega Jan Thure er webmaster.