August 2005

Onsdag 31. august 2005:
Jeg har fått mer og mer lyst til å jobbe mer med nyheter, og mindre med forbrukerstoff. Har jobbet med forbrukerstoff siden 1999, og føler behov for å gå et steg videre. På sikt ser jeg for meg at det blir nyheter, gjerne innen politikk.

Søndag 28. august 2005:
Vi følte oss befriende lite mainstream da vi var på Maridalsspillet i Maridalen mens A-ha spilte for 120.000 mennesker i Frognerparken. A-ha var viktig for meg da jeg var 14 år. Begynner å bli lenge siden nå.

Torsdag 25. august 2005:
Desperasjonen lyser av Høyre etter en rotete start på valgkampen med usikkerhet rundt fortsatt borgerlig regjeringssamarbeid. Spesielt tiltalende er det å se Erna Solberg, som med sitt sedvanlige selvgode jeg tror hun er en stjerne mens Høyre sliter på meningsmålingene.

Tirsdag 23. august 2005:
Der var jeg blitt 34 år. Tida flyr raskere enn man er klar over!

Mandag 22. august 2005:
Forferdelig å se bestefar så skral da vi var nordpå i helga. Han ligger for det meste, og er så dårlig at han selv sa at det går mot slutten. Faktisk sa han at det kunne hende det var siste gang vi så hverandre. Ubeskrivelig.

Fredag 19. august 2005:
Til Tromsø i dag. Vi gleder oss.

Tirsdag 16. august 2005:
Helt utrolig å se Fremskrittspartiet nye valgkampbrosjyre med teksten «… og gjerningsmannen var av utenlandsk opprinnelse». For noe fullstendig rasistisk og småfascistisk oppkok. Og nesten verre er det å se at de presenterer det fullstendig uten skam. Rasistsvin.

Søndag 14. august 2005:
Øya-festivalen var ikke så verst. Tendenser til vel folksomt i Middelalderparken, men festivalen er likevel takknemlig mye mindre enn for eksempel Roskilde. Musikalsk var De Lillos kurant i sola (rakk bare halve konserten pga. kø), Point Shirley småkjedelig, Animal Alpha lett slitsomt, Robert Post brukanes, Franz Ferdinand fenomenalt og Madrugada ganske så bra.

Fredag 12. august 2005:
Posies-konserten på Rockefeller ble faktisk en aldri så liten nedtur. Det var råkkenråll så det holdt, men låtene, låtene druknet i gitarronking.

Tirsdag 9. august 2005:
De kristnes banneord er kartlagt. Her blir ord overflødige: «Faderullan – Fagerten – Fy filleren – Fy farao – Fy fasan – Fela au – Gurimalla – Gubbano – Grævla – Gudd – Gudbedre – Herremann – Herlighed – Sabla – Sarajevo – Helgoland – Hekkfjell – Hellemyr – Helskortan – Jydske rev – Jyväskylä – Dø og pære – Dø og høne – Gjø og gyse – Katta klore – Fella ta – Forbanka.»

Lørdag 6. august 2005:
En nesten ubeskrivelig bra konsert med Havalinas på Garage i går!!! De gamle heltene holder et knippe reunion-konserter, noe som sjelden er en god idé. Men du vanvittige hvor bra dette var. Bandet spilte de i seg selv flotte låtene med en energi jeg knapt har hørt av noe band tidligere. Jeg satt og gapte etter den første låten, og ble etter hvert helt euforisk. Det låt som en krysning av Green On Red og Violent Femmes fremført med energien til White Stripes pluss en serie piller med ukjent innhold. ‘Fikk bakoversveis’ har sjelden passet bedre som beskrivelse av en konsert. Rått! Rått! Rått!

Torsdag 4. august 2005:
Sofaene solgt etter annonse på Finn.no. Flott ettersom stua nå snart er ferdig. Da gjenstår det legging av parkett og innkjøp av ny sofa pluss stol. Artig med fornying av hjemmet.

Tirsdag 2. august 2005:
Overvar James Blunt-showcase på Mono i går sammen med Henning og Paul. Småkjedelig musikk, ikke spesielt (eh) spesielt eller unikt. Men hyggelig.