September 2005

Fredag 30. september 2005:
Tromsø slår ut Galatasaray. Det er ikke til å tro :-> En enorm prestasjon det bare er å applaudere. Et godt eksempel på nordnorsk vilje og tæl.

Onsdag 28. september 2005:
Jeg plukket fram Arne Hestenes’ bok Ringside fra bokhylla for å bli inspirert. For en besnærende kreativ kraft den mannen hadde, kanskje ikke ulikt de strålende ordstrømmene som gikk gjennom Bob Dylan de første årene. Hestenes var en framkaller. En gåsehudframkaller. For et ryggradskilende, sommerfuglvingeblafrende, magekjærtegnende forsiktig-i-øret-hviskende mesterskap han framviste. I hvor mange aviser er slike briljante krumspring å finne i dag? Ikke mange. Her ser vi en sjanger norsk presse er i ferd med å forlate fullstendig. En fattigere presse er resultatet.

Mandag 26. september 2005:
Hedersmannen Johan Bruns forografier er utstilt på Folkemuseet i disse dager. Vi tok turen i går, og ble gledelig overrasket over at han faktisk var til stede og snakket om bildene sine. Det var interessant å høre den gamle pressefotografen fortelle om sine opplevelser på jobb og om hvordan hans beste bilder ble til.

Fredag 23. september 2005:
Gøy å vinne med Lokomotiv Tøyen forleden. Fotball er og blir en givende aktivitet. En tung sesong etter flere suksessive opprykk og flere frafall i stallen ender derfor ikke med nedrykk. Et par nye spillere er også på plass. Snart begynner innetreningene.

Tirsdag 20. september 2005:
Stua er nå bortimot ferdig. Håndverkerne vi leide til å rette opp det skjeve gulvet, gjorde bare en middels god jobb. Gulvet er fortsatt littegrann skjevt (de beklaget og ga god rabatt), men parkett er lagt og vi kan begynne å bruke stua igjen. Deilig etter en hel sommer uten ordentlig stue.

Fredag 16. september 2005:
Barcelona er en flott by. Likevel ser det ut som vi er blitt litt kresne og bortskjemte med årene. Vi har reist såpass mye at terskelen for euforisk reisebegeistring er høyere enn før. Dette er littegrann urovekkende, og det er vanskelig å forholde seg til den indre røsten som sier at «magien ikke er å finne» eller «dette har vi sett før» eller «dette er ikke så spesielt som de skal ha det til å være». Trøsten får være at jeg har besøkt 17 prosent av landene i verden. Det gjenstår en del, for å si det sånn – jmf. oversikten over de 39 landene jeg har besøkt til nå.

Torsdag 15. september 2005:
Verken CNN eller Sky News fant det verdt å nevne valget i Norge, men franske TV5 kom med den strålende meldingen om at de rødgrønne overtar etter å ha fått rent flertall. Jubel på hotellrommet i Barcelona. Rått deilig:-> Nå blir det mindre inhuman kapitalisme, usosial lommebokegoisme, bestemor på anbud og utnytting av arbeidstakere gjennom mer overtid og midlertidige stillinger. Norge skal ikke styres som en tallfiksert bedrift de neste årene, men som et sunt samfunn.

Søndag 11. september 2005:
Vi er klare for tur til Barcelona. Avreisen er i morra. Jeg har faktisk aldri vært i Spania før, og gleder meg til å besøke en by mange har skrytt av. Vi går glipp av valgnatten her hjemme, men kan leve med det. Forhåndsstemmer er avgitt.

Lørdag 10. september 2005:
Dagsavisen har gjort en glimrende jobb ved å avdekke at Clemet og kompani har forsøkt å holde den kritiske OECD-rapporten skjult til etter valget. De er rett og slett tatt i juks, og det sier jo mye om en statsråd som klager på kvaliteten i skolen.

Torsdag 8. september 2005:
Flere målinger viser nå borgerlig flertall. Ikke nok med at fotballandslaget tapte i går. Skal også de rødgrønne tape bittert?

Lørdag 3. september 2005:
De høye bensinprisene betyr ikke så mye for rike nordmenn, men det er likevel en ulykke (ulykken i New Orleans er selvsagt langt verre) at prisene stiger nå. Det kam nemlig gi Fremskrittspartiet flere stemmer i valget. Folk som synes det er viktig med lavere alkoholpriser reagerer nok sterkt på bensinpriser over 13 kroner literen. Veien til FrP er antagelig kort.

Torsdag 1. september 2005:
Det er september, og sommeren er over. Heldigvis er høstens den beste tida på året. Gladmelankolimånedene står foran oss.