Oktober 2005

Søndag 30. oktober 2005:
Man gjør seg sine tanker når Dagfinn Enerly brekker nakken i en kamp, og kan bli lam fra nakken og ned. Lite skal til for å rive ting over ende, og veien er kort fra intens aktivitet til ufrivillig passivitet.

Fredag 28. oktober 2005:
Reisekløen er her igjen. Den kommer gjerne to – tre måneder etter forrige reise, og den eneste medisinen er å dra. Det som eventuelt lar seg gjennomføre nå framover, er en langhelg til en eller annen by. Jeg kjenner dog mer trang til å kaste meg ut i sydhavsbølger.

Mandag 24. oktober 2005:
Artig, hektisk og tidvis slitsomt å ha helgevakt i Aftenposten.no. Utrolig intenst å overvåke hele nyhetsbildet to dager til ende, og ditto vanskelig å legge vekk jobben da jeg kom hjem. Jeg hadde følelsen av å puste nyheter, og drømte om å publisere nyhetssaker natt til i dag. Intet mindre. Men svært morsomt.

Fredag 21. oktober 2005:
Tromsø måtte gi tapt for Roma, men det var vel ikke annet å vente. Det nye A-magasinet fremstår som noe traust, men det er vel ikke annet å vente. Jeg venter ikke på kaldere dager, men det er vel ikke annet å vente.

Onsdag 19. oktober 2005:
Må opp av senga ti på fem – 04.50 – for å ha tidligvakt i Aftenposten.no hele uka. Tidlig, men tidvis svært artig. Også flere egensaker denne uka:->

Mandag 17. oktober 2005:
Den nye regjeringen er klar. Ingen fra Troms får statsrådsjobb, men totalt er det tre nordlendinger blant de utvalgte. En rekke distriktsvennlige mennesker er representert i regjeringen. Det øker forventningene jeg – og mange med meg – har til den rødgrønne gruppa. Håper ikke skuffelsene blir alt for mange.

Onsdag 12. oktober 2005:
Foma skryter fælt av støvsugeren som suger opp aske fra ovner. De sendte nylig ut en pressemelding med tittelen ‘Sug peisen ren’. Jeg tenker selvsagt koffert, gliser godt av dette og tviler på om noen av de ansvarlige er nordfra.

Mandag 10. oktober 2005:
Min første dagvakt i Aftenposten.no ble preget av NTB-stoff. Det ble kun tid til å skrive en egensak, noe jeg synes er en tanke lite. Heldigvis har jeg noen kurante egne saker på trappene:-)

Torsdag 6. oktober 2005:
Svært spennende å følge Brennpunkt-programmet om NOKAS-saken med Christer Tromsdal som hovedperson i går kveld. Et kick å publisere stoff om programmet mens det pågikk. En givende vakt.

Onsdag 5. oktober 2005:
Mine to kveldsvakter hittil i Aftenposten.no har vært morsomme. Nyhetspulsen banker, veien til forsiden er takknemlig kort og tida sprinter avgårde. Få egensaker? Tja, det vil vise seg etterhvert, men hittil har det vært en del oppfølging og videreutvikling av andres arbeid. Har heldigvis også skapt egne vrier på aktuelt stoff, som saken om Brennpunkt-programmet om Nokas-saken og Øystein Djupedal som mener Norske Skog bløffer. Det er altså rom både for eget stoff og sitatsaker. Tida vil vise hvordan fordelingen blir :->

Tirsdag 4. oktober 2005:
Union-fabrikken legges ned. Slik går det når rovdyrkapitalismen får lov til å virke slik den er ment å virke. Her ser vi virkelig kapitalismens sanne ansikt. Samfunnsansvar? Pah! Viktige arbeidsplasser? Høh! Guden nå heter Bunnlinja. Hans bibel er Budsjettet.

Mandag 3. oktober 2005:
Oktober er her. Lillebror er på besøk i forbindelse med seminar hos Elevorganisasjonen. Han slo meg i bowling i går, men jeg skal slå ham i shopping i dag. Etter det har jeg første vakt i fire måneders-vikariatet i Aftenposten.no. Jeg ser virkelig fram til å få jobbe mer med nyheter.