Januar 2006

Tirsdag 31. januar 2006:
Gode nordmenn vil ikke ha innvandrere i skiløypene til fjells, melder Dagbladet. Hallo? Hva feiler folk? Blir det FrP’ere av hele gjengen? White Trash United? Rasismen er nå også kledd i nikkers og nisselue. Av og til er det virkelig trist å være norsk.

Lørdag 28. januar 2006:
Norge er et vakkert land. Vakrere enn det er der løypene snor seg mellom vinterkledd skog, blir det knapt. Dagens skitur fra Sognsvann bekreftet dette. Silkeføre, noen kuldegrader og ordentlig vinter gjør det å gå på ski til velvære. Våre nye ski funker dessuten fenomenalt.

Tirsdag 24. januar 2006:
Geir har dratt hjem etter å ha besøkt oss i helga. Meget trivelig, med innlagt fest hos Henning lørdag, gutteshopping og generelt hyggelig samvær. Jeg forsøkte å bedre på samvittigheten etter høyt alkohol- og matinntak med en løpetur med Kjetil i kveld. Det hjalp litt.

Torsdag 19. januar 2006:
Vi sjekker nå billettprisene til Ecuador og Peru i sommer. Flyprisene ligger på 9 – 10.000 kroner tur/retur. Vi kan kanskje spare en tusenlapp ved å reise fra London, men rimelig er det uansett ikke. Likevel er det verdt pengene, siden det i år er 10 år siden jeg og Nina møttes på en bar i Cusco, Peru. En jubileumstur, med andre ord:-)

Mandag 16. januar 2006:
Oljefunnet på Goliat-feltet er i verdensklasse, sier ekspertene. Det begynner virkelig å svinge over oljeutsiktene nordpå nå. Det bør definitivt ikke føre til alvorlige miljøskader, men vi kan ikke skusle bort muligheten til å gi landsdelen et virkelig oppsving.

Torsdag 12. januar 2006:
Oljen og gassen i Barentshavet kan snu Norge på hodet, sier eksperter. Skal det endelig bli slik at Nord-Norge settes pris på? Skal det fordomsfulle babbelet om subsidier, ressursødsling og avhengighet av staten nå ta slutt? Det går fremover her i verden.

Mandag 9. januar 2006:
Fotografering er så gøy. Jeg fikk prøvd mitt nye fotostativ i Paris, og fokuserte på fargerike kveldsbilder.

Fredag 6. januar 2006:
Svippturen til Paris ga gode muligheter for fotografering. Paris er en fotogen by, selv i grått vinterlys. Aller flottest er den likevel på kveldstid, da både Eiffeltårnet, Triumfbuen og Louvre er belyst. Meget fotovennlig. Pariserne var vennligere nå enn jeg husker fra tidligere, og prisene var ikke skyhøye. Paris frister til gjenbesøk.

Tirsdag 3. januar 2006:
Godt nytt år til verden. 2006 har for min del begynt rolig, med turnusfri fra jobb mandag og tirsdag og generelt lav puls. Vi tok en joggetur i går i kulda, og det gjorde virkelig godt for en julematbefengt skrott.