Januar 2007

Søndag 28. januar 2007:
Jeg ble den femte som forlot Forbruker.no i løpet av en drøy måned. To av mine kolleger går til stillinger andre steder på huset, mens tre av oss forlater Aftenposten og går til jobber andre steder. Jeg har takket ja til et godt tilbud fra Teknisk Ukeblad, der jeg begynner før hestehovene dukker opp i veikantene. Jeg ser frem til nye utfordringer.

Onsdag 24. januar 2007:
London! Støvet fra bruktplatesjappene i byen er magisk. Det ble 35 enheter musikk denne gangen. Litt mindre enn sist, men så tilbrakte jeg mindre tid mellom platehyllene på denne turen. Vi storkoste oss med shopping, Arsenal – Man U på pub (svartebørsprisene på kampbillett fristet ikke), god mat og generelt trivelige stunder i verdens beste by.

Fredag 19. januar 2007:
I morra bærer det til London igjen, nå sammen med kompis Geir. Vi gleder oss til å besøke planeten London.

Tirsdag 16. januar 2007:
Valla får så hatten passer. Trist å høre hvordan hun har herjet med folk, hvis rapportene stemmer. Jeg forstår ikke slike ledere. Hva er det de tenker på? Tror de en slik lederstil virker motiverende på de ansatte? Neppe. Nå blir det spennende å se om saken får noen konsekvenser for LO-lederen.

Onsdag 10. januar 2007:
iPhone er her! Og den er både telefon, iPod og håndholdt PC i lekker innpakning. Sikle, sikle.

Fredag 5. januar 2007:
WTOs generaldirektør Pascal Lamy sa på NHOs årskonferanse torsdag at Norge må dele av sin rikdom, og ikke nekte fattige land adgang til å handle med oss. WTO forfekter på denne måten frihandel, som de er programforpliktet til å gjøre. Man kan kanskje si at frihandel uten reguleringer fremmer den sterkestes rett, noe som effektivt hindrer landene i sør i å konkurrere med rike land i nord.

Men kanskje har Lamy et poeng? Er det ikke lurt å forsøke å styrke u-landenes økonomi ved å begynne å importere varene deres? Senterpartiet og norske bønder skjelver selvsagt i buksene, men spørsmålet er hva som er viktigst: Å opprettholde et subsidiert landbruk eller å gjøre noe for å rette opp den skjeve fordelingen av godene mellom nord og sør?