Juni 2007

Fredag 29. juni 2007:
Da bærer det til Tromsø i helga. Jeg ser fram til gryta hennar mor, en øl med gamle barduner og å løpe o-løp om kvelden i midnattsol (hvis været holder). Midnattsolgaloppen that is, og det skjer mandag. Formen er selvsagt laber, men satser på å komme til mål uten varige mén.

Torsdag 28. juni 2007:
Obiora-drapet skal granskes på nytt. Dette er gode nyheter. La oss nå endelig håpe at de ansvarlige på en eller annen måte blir stilt til ansvar etter granskingen, slik at det hele ikke blir en symbolgransking for å ta brodden av den massive kritikken av politiets handlinger.

Onsdag 20. juni 2007:
Neste venneliste er bandspesifikk. Medplatesamler Andreas har fokusert på Rolling Stones, som jo har gitt ut en bråte plater og laget en haug med låter.

Her er hans ti beste Stones-låter:

1. Bitch (Sticky Fingers)
2 Miss You (Some Girls)
3. Jumpin’ Jack Flash (kun singel)
4. Let’s Spend The Night Together (Between The Buttons US)
5. Brown Sugar (Sticky Fingers)
6. Start Me Up (Tattoo You)
7. Honky Tonk Woman (kun singel)
8. Under My Thumb (Aftermath US)
9. Rocks Off (Exile On Main St.)
10. Before They Make Me Run (Some Girls)

Torsdag 14. juni 2007:
Serien med vennelister fortsetter. Nå er turen kommet til meg og Ninas gode venninne Eirin, som fokuserer på sommerlåter, et tema som hittil ikke har være berørt i vennelistene. I likhet med mange andre forbinder hun sommer og sol med svensk musikk. Dette er hennes 25 beste svenskelåter med sommerstemning:

Bo Kaspers Orkester:

1. Svårt att säga nej
2. Allt ljus på mig
3. Vi kommer aldrig att dö
4. Hon är så söt
5. Ingenting alls
6. Köpenhamn
7. Ett fullkomligt kaos (bo kaspers orkester, kaos)
8. Det smartaste jag gjort
9. Vackert land
10. Det är inte mig det är fel på
11. Innan klockan slagit tolv

Cornelis Vreeswijk:

12. Turistens klagan
13. Brev från kolonien
14. Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind
15. Deirdres samba
16. Sonja och Siw
17. Första vackra dan i maj
18. Sommarkort (en stund på jorden)

Lisa Ekdahl:

19. Öppna upp ditt fönster(Lisa Ekdahl 1994)
20. Benen i kors
21. I tveksamhetens tid
22. Jag skrek
23. Vem vet
24. Kunde jag vrida tiden tilbaka
25. Du sålde våra hjärtan

Tirsdag 12. juni 2007:
En ny politiskandale er et faktum. Man må nesten sjekke at man er våken. Så utrolig er det at politiet, som liksom skal håndheve lover og regler, regelrett kveler en mann med en anorakkhette, Robert Michael Aconcha-Kohn måtte ifølge Dagsavisen ha hetta på i 16 minutter. I løpet av denne tida var den bundet tett inntil hodet hans. Dette er en skam så stor at man blir målløs. Og enda verre er det at saken ble dysset ned. Et betimelig spørsmål er dette: Når tør myndighetene statuere et eksempel og ta ut tiltale mot de faktiske gjerningsmennene?

Torsdag 7. juni 2007:
Da er det avgjort: Det blir en ny Toyota Auris på oss. En bil med litt bedre plass enn en småbil uten at den blir en stasjonsvogn passer oss godt. Vi tenker at Toyota er et relativt sikkert kjøp; bilene har få feil og holder seg ganske godt i verdi. Og så gjør det heller ingenting at den ser kul ut. Det føles selvsagt litt snurrig å kjøpe bil i disse miljøtider, men det er ingen vei utenom. Litt leveringstid gjør at vi ikke får bilen før i månedskiftet juli/august, men det får vi tåle.

Fredag 1. juni 2007:
Kjøpe bil? Dere? Slik er reaksjonene på vår kommende investering i doning. Men det er bare å erkjenne: I lengden blir det vel tungvint å være uten motorisert fremkomstmiddel her vi nå bor. Prisklasse, merke og modell er ennå ikke bestemt. Jeg har ikke lappen, men det kan jo hende en bil i garasjen får meg til å besøke en kjøreskole for første gang. Eller ikke. Det gjenstår å se. Slik er det småborgelige livet i de folloske åser:)