Juli 2007

Tirsdag 24. juli 2007:
Og vi ferierer videre, nå i flomrammede England. Så fremt flyene går drar vi til London og videre til vakre York i morra. Vi planlegger også en tur til gamle trakter i Darlington og Newcastle samt bygdene deromkring, og avslutter med et par dager i London.

Søndag 22. juli 2007:
Vi ventet kaos, kriminalitet og kjeklevorne italienere, men ble positivt overrasket. Napolitanerne og folkene fra dalstroka innafor (utafor) var stort sett smilende, åpne og høflige. Vi fikk et bedre inntrykk av italienerne i sør enn vi gjorde av deres landsmenn i nord, da vi reiste i Nord-Italia for noen år siden. Stikk i strid med myten, altså, myten om mafiapregede tilstander sør i dette landet. Selve Napoli by var nok ikke så flott, men folket likte vi. Aller flottest var byen Sorrento lenger sør i Napoli-bukta, en virkelig perle vi gjerne reiser tilbake til. Pompeii var spennende, mens Capri var turens skuffelse. Maken til turistoversvømmet, overpriset sted. Men generelt frister sør-Italia til gjentakelse.

Søndag 15. juli 2007:
Vi er nå klare for tur til sør-Italia. I morra tidlig går ferden til Napoli, der vi skal kose oss med bading, soling, Pompeii, Vesuv, Capri og generell kos i og rundt pizzaens hjemby.

Fredag 13. juli 2007:
Fredag den 13. er en fin dag å løpe orientering på. I dagens publikumsløp til VM-uttaksløpet til Ringerike O-lag var det betydelig fremgang fra sist. Det skal ikke så mye til for å ha fremgang fra sist, men det er en viss tilfredstillelse i å beherske det krevende terrenget ved Hønefoss. Fysisk går det ikke spesielt fort. Jeg har bare ett gir, men satser på bedre form utover. Fra og med i dag er det også ferie for min del. Nå blir det batterilading.

Mandag 9. juli 2007:
Verdens syv nye underverker er kåret. Macchu Picchu i Peru er som seg hør og bør på lista. Det samme gjelder pyramidene i Egypt. Men hva gjør Kristus-statuen i Rio på en slik liste? Ikke er den spesielt gammel, ikke er den unik og ikke er den spesielt magisk/mystisk. Akropolis i Aten ville i mine øyne vært et mer naturlig valg.

Dette er de nye underverkene:

> Macchu Picchu, Peru.
> Pyramidene, Egypt.
> Kristus-statuen, Rio, Brasil.
> Colosseum, Roma, Italia.
> Petra. Jordan.
> Chichen Itza, Mexico.
> Den kinesiske mur, Kina.

Onsdag 4. juli 2007:
I Tromsø var det strålende sol både dag og natt. Naturmessig vakrere blir det knapt. O-løpet gikk virkelig bokstavelig talt åt skogen. Fikk en større bom allerede på 2. post, ble stressa og skulle løpe inn det tapte og det førte til en storbom og mindre bommer på nesten alle postene. Klassisk situasjon. Var et par døgn etter Frode og Kjell Einar, som hadde dagen og tok en imponerende 2. og 3. plass. Men det hele ble litt mindre viktig enn jeg hadde ventet. Sigmund fikk hjerteinfarkt på nytt, og ble kjørt til sykehuset i ambulanse søndag. Mandag blokket legene opp en blodåre, og det hele gikk bra. Han er nå hjemme igjen. Vi må bare håpe at det ikke skjer igjen.