Oktober 2007

Onsdag 31. oktober:
Da går turen til København i morra. Denne gangen er det en rask jobbtur med retur fredag, men like fullt er det en hyggelig foreteelse med innlagte spise- og drikkeseanser samt platebutikkbesøk i tillegg til faglig program.

Tirsdag 30. oktober:
FrP-byråd Øistein Christoffersen sammenligner innvandrere med hunder. Innvandrere må sosialiseres inn i samfunnet som barn eller hunder, er bergenserens opplyste budskap. Neida, så… Av og til er virkeligheten mer skremmende og utrolig enn det den menneskelige fantasi klarer å komme opp med. Rasistpartiet FrP viser sitt sanne ansikt.

Onsdag 24. oktober:
Planeten London ga strålende opplevelser innen kultur og underholdnng. Vi fikk se Arsenal score ikke mindre enn ni ganger på Emirates, og høydepunktet var Champions League-kampen mot Slavia Praha i går kveld. 7-0-seire er ikke dagligdags kost, og ihvertfall ikke i Champions League. Det var festfotball med høy underholdningsfaktor. Ellers overvar vi amerikanske Orsons konsert på The Borderline, en heidundrende affære med spretten funky rock. På plate er denne gjengen forholdsvis radiovennlig, men live var det råkkenråll over dem. Ellers investerte man i cirka 40 enheter musikk denne gangen, og det er alt for lite.

Torsdag 18. oktober:
Da går turen til London sammen med Geir. Vi skal se Arsenal to ganger på Emirates stadion, og ellers gå amok i platesjappene:)

Fredag 12. oktober:
Al Gore får fredsprisen, og Stortingets visepresident Carl Ivar Hagen rister på hodet og nekter å kommentere saken. Senere på dagen kommer Frp med en pressemelding der de sier at Gore ikke burde ha fått prisen fordi han har vært uetterrettelig med fakta. Hvorfor ikke si det rett ut? At FrP-ere stort sett tenker på å kjøre bilene sine og karre mest mulig til seg og sine.

Mandag 8. oktober:
Turboneger-vokalist Hank von Helvete (Hans Erik Dyvik Husby) sier til bladet NO at hvis homofile skal få gifte seg, kan vi like godt tillate at en som har seg med sauer kan gifte seg med en sau. Herr vokalisten sammenlikner altså homsekjærlighet med dyresex. Hva skal man si til slikt? Det kan være at dette er mannens måte å manipulere media på. Det kan være at mannens holdninger kan sammenliknes med musikken han lager. Det kan være et utslag av kristen intoleranse, som det dessverre er en del av. Men det kan også være at vi ikke kan vente annet fra en mann uten utdanning. Siden de fleste ser opp til musikere, er det lett å glemme at de fleste bare vil spille gitar. Studier er mindre interessant. Det som uansett er klart, er at Hertis med dette nesten utrolige utsagnet (hvis det er alvorlig ment) har skjemt seg godt ut. Dette vil hefte ved ham lenge.

Onsdag 3. oktober:
Å være konge er ikke greit. Hender skal trykkes, folk skal konverseres, gallamiddager skal fortæres og – ikke minst – taler skal holdes. Denne gangen ble det litt bratt for kong Harald da han skulle lese den årlige trontalen. Det er klart – å hoppe over ei side, det kan alle gjøre. At man unngår å legge merke til at man har hoppet fra et tema til et annet helt plutselig og uten grunn, det kan skje de beste. Å ikke få med seg at setningen man leser opp overhodet ikke henger sammen på grunn av sideforglemmelsen, slikt skjer i de beste familier. Og det er jo ikke til å komme bort fra at munnen tidvis renner over med det hodet er fullt av. Det var nok det som skjedde med kongen vår, da han i år ba Gud velsigne Stortingets gjæring. I fjor velsignet han Stortingets hjerne, men i år var det altså gjæringen. Dette er fullt forståelig. Det går mot jul, en tid der sterk drikke skal nytes fra små glass. Slottet har mange små rom. Stortinget består av folk fra partiapparatene til ulike partier. Da drypper det sterke utsagn fra kongens munn.