April 2008

Mandag 28. april 2008:
Amsterdam var en positiv overraskelse. Jeg hadde ventet en hyggeligere by i disse vårtider enn ved forrige besøk, og tulipanbyen leverte. Sol og 15 varme grader i skyggen lot seg høre. Kanaltur i slikt vær viste at Amsterdam virkelig er en flott by. Ellers ble det som seg hør og bør tid til en del god mat og enda mer god drikke. Nattelivet var meget bra. Vi bodde forøvrig på et hotell der minibaren var gratis. Dette gjaldt også i hotellets fellesarealer. Det var bare å drikke. Og det gjorde vi:)

Onsdag 23. april 2008:

Da går turen til Amsterdam på vårtur med jobben. Det er avreise i morra og hjemreise lørdag, og man satser på sol og smakfullt øl i tulipanbyen. Jeg har vært der en gang før, men da om vinteren med iskald vind og sure regndråper. Våren er nok en bedre tid for turer til de tidvis hustrige byene i Nord- og Mellom-Europa:)

Onsdag 16. april 2008:
Q Magazine har i samarbeid med HMV snekret sammen en liste over de 50 beste britiske platene noensinne – basert på stemmer fra 10.000 lesere. Lista bærer nok preg av at mange unge folk har stemt. Det kan forklare hvorfor Oasis’ debutplate Definitely Maybe topper lista. Dette er ikke den beste britiske plata gjennom alle tider. Den er ikke en gang i nærheten, et par kurante låter til tross.

Ellers har ikke Keane noe på en slik liste å gjøre. Det har heller ikke ikke-bandet Stereophonics eller – gud forby – Duran Duran. Pulps Different Class og David Bowies Ziggy Stardust burde åpenbart vært lenger opp på lista. Kun én Smiths-skive er også snurrig. Og hvor er navn som Suede, The Jam, The Blue Aeroplanes, Elvis Costello, The Kinks, Levellers, Delays, Nick Drake, The Veils, Morrissey og Franz Ferdinand? Den beste britiske plata er selvsagt The Adventures’ Trading Secrets With The Moon fra 1990.

Slik er lista:

1 Definitely Maybe – Oasis
2 (What’s The Story) Morning Glory? – Oasis
3 OK Computer – Radiohead
4 Revolver – The Beatles
5 The Stone Roses – The Stone Roses
6 Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles
7 London Calling -The Clash
8 Under The Iron Sea – Keane
9 Dark Side Of The Moon – Pink Floyd
10 Urban Hymns – The Verve
11 The Bends – Radiohead
12 Abbey Road – The Beatles
13 Hopes And Fears – Keane
14 Don’t Believe The Truth – Oasis
15 Violator – Depeche Mode
16 The Queen Is Dead – The Smiths
17 A Night At The Opera – Queen
18 Whatever People Say I Am – Arctic Monkeys
19 The White Album – The Beatles
20 Never Mind The Bollocks – Sex Pistols
21 Rubber Soul – The Beatles
22 Be Here Now – Oasis
23 Absolution – Muse
24 Rio – Duran Duran
25 Parklife – Blur
26 A Rush Of Blood To The Head – Coldplay
27 The Holy Bible – Manic Street Preachers
28 Origin Of Symmetry – Muse
29 IV – Led Zeppelin
30 The Wall – Pink Floyd
31 Up The Bracket – The Libertines
32 X&Y – Coldplay
33 Who’s Next – The Who
34 Black Holes And Revelations – Muse
35 Back To Black – Amy Winehouse
36 Songs Of Faith And Devotion – Depeche Mode
37 Word Gets Around – Stereophonics
38 The Fat Of The Land – Prodigy
39 Different Class – Pulp
40 In Rainbows – Radiohead
41 Hunky Dory – David Bowie
42 Favourite Worst Nightmare – Arctic Monkeys
43 Everything Must Go – Manic Street Preachers
44 Wish You Were Here – Pink Floyd
45 Behaviour – Pet Shop Boys
46 Ziggy Stardust – David Bowie
47 Parachutes – Coldplay
48 Exile On Main Street – Rolling Stones
49 Unknown Pleasures – Joy Division
50 Let It Bleed – Rolling Stones

Fredag 11. april 2008:
TV2 har fått tak i lydbåndopptaket med kommunikasjonen mellom ambulansesjåførene og AMK da Ali Farah ble forlatt av ambulansen i Sofienbergparken. Ambulansesjåførens utsagn snakker for seg selv:

«Det kommer sikkert til å bli masse klager på denne turen her. Bare så du vet det. Det er tatt masse bilder. De sto og tok bilder av oss. Hvem er dere? Er ikke dere helsevesen, jeg jobber i helsevesenet selv, kan ikke bare gå fra en pasient sånn, ikke sant. Han skal vi ikke ha i bilen. Når han drar fram pikken og pisser meg på bena, der går grensa. Uansett hvor hardt slag og tennene hans har gått.»

Lørdag 5. april 2008:
Lillebror Stein Jarle reiste i dag til Mexico på reportasjetur i regi av skolen (journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo). Han og en studiekollega drar først til Mexico City, hvor de blir et par dager før turen går videre til San Cristobal de las Casas i Chiapas sør i Mexico. Der skal de gjøre research til og skrive en eksamensreportasje. Etter tre uker der går turen hjem via noen dager i New York. Lillebror skal altså på sin første ordentlige ryggsekkreise uten å ha vært på slike reiser tidligere. Det er slikt man blir mann av. Han har fått et hurtigkurs i hvordan man unngår å gå i de klassiske backpackerfellene, så vi satser på at han slipper å bli frastjålet lommeboka eller andre uhumskheter. Han har opprettet en blogg for anledningen, hvor det kommer oppdateringer fra turen:)