Desember 2009

Torsdag 31. desember 2009:

Nora syntes som ventet alt papiret på julaften var uhyre spennende. Julebånd var også staselige saker – fint å leke med. Hun var generelt svært snill og satt på ulike fang og så på alt som skjedde. Da hun fikk ei bok som lagde lyd, ble hun mer aktiv. For den boka var spennende, og det har den vært hele romjula. Selve julekvelden gikk av stabelen hos svigers som vanlig. Vi skulle egentlig være hos oss i år, og svigers og svoger m / familie skulle komme hit. Men så fikk svigerfar operert inn ny hofte like før jul (tidligere enn ventet), og da var det ikke tilrådelig for ham å manøvrere seg til oss. Maten julaften var kalkun, ribbe, medisterkaker og sosisser. Jeg synes vel egentlig at kalkun har en tendens til å bli noe tørt, men med god stuffing er det ikke så verst. Pinnekjøtt er julemat. Det spiste vi 2. juledag – også da hos svigers. Nora har vært forkjølt for første gang nå i romjula, men er på bedringens vei. Dakar lita. Pappaen har også vært og er noget forkjølt – hvorfor blir man alltid det når man har ferie og fri? Det har med andre ord vært rolige og avslappende dager. Året som har gått har vært et merkeår. Vi har fått Nora, en uvurderlig gave. Timingen var god; hun kom på riktig tidspunkt da vi var klare for å få barn. Slitsomme dager har det fra tid til annen vært, men la det ikke være noen tvil: Hver dag gir smilframbringende opplevelser. Hver dag blir vi varme om hjertene. Hver dag gleder vi oss over at livet har fått en ny dimensjon. Og jubel: 2010 vil bringe enda mer av dette. På studiefronten er det et faktum at denne høsten har vært slitsom. Jeg vil huske den som tre skift-høsten, hvor det tredje skiftet har vært studieskiftet fra 19 til 22. Nå er dette gjort og jeg skal jobbe halv stilling på jobben for å kunne studere (skrive masteroppgave) på dagtid i året som kommer. Mottoet for det nye året er (som vanlig) å trene mer og (nå) ta av et par – tre kilo som har kommet som følge av mindre tid til trening etter at vi fikk Nora.

Mandag 21. desember 2009:

Det er tid for å oppsummere året som har gått – i plater. 2009 har vært et middels godt år på råkkenrållfronten. Vi har sett flere eminente utgivelser. Særlig de tre øverste på min topp 10-liste har brakt fram smilene hos undertegnede. Pink Mountaintops er knallbra. Samtidig ser jeg at jeg ikke har hørt flere av platene som figurerer høyt på andre lister nå når året går mot slutten. Fever Ray og The XX er blant disse. Det reflekterer vel at jeg hører vel så mye på plater som ikke er flunkende nye. Musikkuniverset er så stort at mye av gleden ved det hele er å oppdage eldre ting man ikke har hørt eller tidligere utgivelser man tidligere har avskrevet, men som viser seg å inneholde gullkorn. Slik er årets liste:

1: Pink Mountaintops – Outside Love.
2: The Veils – Sun Gangs.
3: Foreign Born – Person To Person.
4: Florence + The Machine – Lungs.
5: Animal Collective – Merriweather Post Pavilion.
6: Bat For Lashes – Two Suns.
7: Clem Snide – Hungry Bird.
8: Neko Case – Middle Cyclone.
9: The Broken Family Band – Please And Thank You.
10: Editors – In This Light And On This Evening.

Fredag 11. desember 2009:

Mamma og Sigmund har nå reist hjem. Det ville vært kjedelig om Nora ikke hadde trivdes med mamma og Sigmund, men slik er det heldigvis ikke. Hun ser ut til å like dem meget godt (hun liker ikke alle like godt), smiler hjertelig og fører lange samtaler med dem. Meget trivelig. Ellers ble det tid til en del julegaveshopping, besøk hos Stein Jarle og middag hos svigers (foreldrene til Nina). I kveld er det julebord på jobben. Ellers gleder jeg meg virkelig til jul i år, fordi det er første jul med Nora. I helga skal vi pakke inn en del gaver og kjøpe juletre.

Torsdag 3. desember 2009:

I dag kommer mamma og Sigmund på besøk. De gleder seg til å besøke Nora. Avstanden mellom Tromsø og Oslo gjør at de ikke får se henne så ofte som ønskelig. Dette er ikke bra, men lite å gjøre med siden vi har tenkt å bo her i Oslo-området. Uansett er det svært trivelig at de kommer hit og besøker vår lille familie. De skal selvsagt også besøke Stein Jarle, som bor inne i byen. Nora er nå blitt svært meddelsom, og babler og gurgler i vei på noe som foreløpig er forholdsvis kaudervelsk, men ytterst betagende. Hun er virkelig et sjarmtroll. Ellers er pusen blitt stor stas nå. Nora snakker med henne og får også stryke henne over pelsen. Noe nytt skjer hver uke:)

Tirsdag 1. desember 2009:

Det er interessant å se hvordan politisk ståsted er de egentlige, underliggende strømningene bak flere aktuelle saker. Tildelingen av Nobels fredspris til Barack Obama er ett eksempel. Kikker man litt nøyere på saken, ser man at majoriteten av de skarpeste kritikerne av tildelingen er konservative. De stemmer blått. I lys av at Barack Obama er brun/svart, gjør man seg visse tanker. Et liknende mønster ser ut til å gjelde krangelen om klimaet. Det ser ikke ut til at mange av de såkalte klimaskeptikerne stemmer SV. Også om dette gjør man seg visse tanker.