November 2010

Torsdag 18. november 2010:

Einar Gelius ber selvsagt om trøbbel når han gir ut en bok om sex i bibelen. Han må ha visst det før han bestemte seg for å skrive boka. Man nevner ikke sex og bibelen i samme setning. Det toleres ikke blant Kirken den norskes mer tradisjonsorienterte karakterer, biskop Kvarme inkludert. Gelius’ gjør det vanskelig for seg selv, men hans prosjekt er prisverdig: Å jobbe for en åpnere og mindre dømmende kirke der det er plass til homofile, kvinnelige prester og annerledes tenkende. I mine øyne er toleranse og åpenhet det den kristne demagogikk handler om, og det er forholdsvis uforståelig at en noe antikvert bibeltolkning – kombinert med god gammeldags moralisme – skal stå i veien for det. Gelius mister antagelig jobben nå. Kirken den norske bør gjøre det samme, Med en såvidt bornert holdning til toleranse kan man si at den har misbrukt sin posisjon og har ikke vist seg tilliten verdig. Den bør ikke lenger ha rollen som statskirke. Hvorfor være redd for fundamentalister fra andre land og religioner når vi har våre egne fundamentalister her hjemme?

Mandag 15. november 2010:

Oppgaven er nå offisielt levert. Det er ikke til å tro:)

Torsdag 11. november 2010:

Det er ikke til å tro, men masteroppgaven er nå levert til trykking. Den ble på 130 sider med litteraturliste. Det føles godt, men også rart. Jeg har en liten bismak, siden jeg støtte på et par metodiske problemer på slutten som jeg ikke rakk å løse. Det gjelder noen statistiske kjøringer jeg selv synes jeg burde ha gjort. Veilederen har ikke sagt noe om det tidligere, men nevnte det i en bisetning for en uke siden. Jeg regner med å få spørsmål om dette på muntlig eksamen om noen uker. Ser vi bort fra dette, er jeg relativt fornøyd med oppgaven. Det har vært artig og givende å jobbe med den, og jeg har fått bekreftet at jeg også liker akademisk skriving.

Tirsdag 2. november 2010:

Da hadde man vært noen dager i London igjen, denne gangen på guttetur med kamerat Kjetil Molund. Det ble en svært trivelig affære med godt humør, flere fine innslag og håndfast shopping. Vi fikk med oss kampen Fulham – Wigan på Craven Cottage, der vi så hjemmelaget vinne i strålende solskinn. Det ble også tid til Queen-musikalen «We Will Rock You». Denne var overraskende bra! Sprudlende og full av referanser til musikkhistorien. Artig. Hovedfokuset på shoppingen denne gangen var på frilufts- og sportsutstyr. Det er en rekke flotte forretninger for slikt i London. Det ble tid til annen shopping også. Reisekameraten slo blant annet til med ny dress. På musikkfronten var det igjen noe magert. Det ble bare 21 enheter. Dette holder selvsagt ikke. men resultatet må tilskrives litt dårlig tid. Dette var en rask tur med kun to overnattinger. London. Får aldri nok.