Desember 2010

Fredag 31. desember 2010:

På årets siste dag bringer jeg en liten ordliste for Nora, som prater mer og mer. Hun er overraskende verbal og flink til å prate. Nesten hver dag kommer det nye ord. Enkelte av ordene er ravgale «indtil kunst» (Hamsun). Under er de mest hjertevarmende av dem. Godt nytt år!

> Dærdi = ferdig.
> Gogi = toget
> Bann = vann
> Manan = banan
> Gursjh = agurk
> Kass = kaste
> Tenne = tegne
> Sær = dessert
> Bass = bamse
> Senna = senga:)

Onsdag 22. desember 2010:

Jeg er blitt sosiolog. Muntlig eksamen var berammet til mandag 20. desember, og den er nå unnagjort. Det viste seg kun å handle om masteroppgaven (ikke pensum), og dealen var å forsvare oppgaven og valgene jeg hadde gjort i forbindelse med den. Jeg ble utfordret på et par overraskende områder, hvor det var vanskelig å forsvare det jeg hadde gjort. Men jeg ble også utfordret på ting jeg var forberedt på og som det var enklere å forsvare. Derfor gikk det forholdsvis greit og jeg fikk karakteren jeg hadde som mål å få. En flott julegave. Jeg har bedrevet ekstremsport ved å ta mastergrad ved siden av full / halv jobb. Det var ingen selvfølge at det skulle la seg gjøre, og i begynnelsen ville jeg se hvordan det gikk og om det gikk an. Hovedhemmeligheten er nok at jeg har vært svært strukturert og funnet tid til å studere innimellom alt annet (Nora, for eksempel:) I tillegg er det grunn til å takke NSB for alle togforsinkelsene de siste par årene. Det har gitt mer tid til å lese pensum på toget. En annen faktor er rutine og et erfarent hode. Dette hadde ikke gått om jeg hadde vært 24 år gammel. Generelt er dette en milepæl, og det skal feires med eksklusiv rødvin.

Lørdag 18. desember 2010:

Her har det vært lite blogging i det siste, mest på grunn av influensa og bihulebetennelse som jeg ikke ser ut til å bli kvitt. Har egentlig hanglet litt helt siden Nora begynte i barnehage i august, så det tyder på at det er hold i ryktene om at foreldrene er mye syke det førte barnehageåret. Men jeg er litt lei av å hangle nå. Mamma og Sigmund har vært på besøk, og da var Nora syk. Dårlig timing. Vi får ta det igjen når vi skal til Tromsø i slutten av januar. Jeg har også vært på en jobbtur til Manchester / Bristol / London innimellom hostekulene. The UK er alltid givende. Jeg ble strandet i London på grunn av dårlig vær, og fikk en ufrivillig natt på hotell der. Snø er noe de ikke takler i Storbritannia. På CD-fronten ble det 41 enheter. Det er slett ikke verst sett i lys av at jeg hadde lite tid til bruktplatesjappebesøk. En viss framgang å spore på bruktplatefronten, med andre ord. Dette er positivt. Vi fikk en hyggelig nyhet for et par – tre uker siden: Nora har fått plass i Sætreskogen barnehage, som ligger mye nærmere huset vårt enn den andre barnehagen. Den ligger bare en hoftesving fra veien vi går til togstasjonen. Mer lykke og mindre logistikktrøbbel. Litt trist samtidig, siden Nora har trivdes svært godt i den første barnehagen. Hun snakker fortsatt om et par av jentene der. Men det går seg nok til. Hun ser ut til å ha funnet seg godt til rette i den nye barnehagen. Nå er det straks jul og vi skal kose oss grenseløst.