Vil ha nytt hus

Vi bor i dag på 140 kvadratmeter og har i grunnen nok plass – selv om vi har blitt en familie på fem. Men planløsningen i huset i Øvreskogen er ikke så god. Tre av soverommene, der vi alle sover i dag, ligger ved siden av hverandre i andre etasje. Litt lytt når små barn skriker om natta.

Men det største problemet er at trappa fra første til andre etasje ender i ei lita stue som disse soverommene ligger rundt. All lyd fra kjøkken og stue går rett opp dit og høres svært godt.

Vi må derfor gå litt på tærne når de små har lagt seg. Å spille musikk på kveldstid littegrann høyt er det bare å glemme.

Tomt for tomt

Vi har på bakgrunn av dette vært på jakt etter et nytt hus eller ei tomt, men har ennå ikke funnet noe. Brukbare tomter i Follo er sjelden vare.

Det lille som finnes i Ski eller på Langhus har hittil vært dårlige greier.

Jeg har ringt litt rundt, men har ikke lyktes med å finne tomter utenom det åpne markedet. Et par gode tomter har det vært i Ski, men de har selvsagt kostet 2,5 til 3,0 millioner.

Skuffelse

Vi har derfor vurdert å flytte på landet, til Skotbu helt sør i Ski kommune. Bildet over viser et av de aktuelle husene. Dette er et nytt område med nybygde eneboliger på 200 m2 – til en moderat pengesum.

Skotbu er landlig og det skjer ingenting der, men vi tenker at det ikke er så mye verre enn der vi bor i dag – med mange hus, men lite liv ellers. En kort togtur fra Ski og 35 minutter med tog til Oslo.

Vi var i grunnen klar for å gå på en visning som går av stabelen kommende helg. Men så oppdaget vi barnehageproblematikken. Ski kommune har ikke klart å få på plass en planlagt barnehage. Det er dermed ikke barnehageplasser der, siden den ene barnehagen som er der, er full. Så da er vi like langt.