Vi har kjøpt hus

Det er offisielt: Vi har kjøpt nytt hus. Og attpåtil huset vi ikke kunne kjøpe på grunn av barnehagemangel. Så i løpet av første kvartal neste år flytter vi på landet. Skotbu sør i Ski kommune blir vårt nye hjemsted.

Her snakker vi om 200 nye, stilrene kvadratmeter  over tre etasjer, med flere stuer, to bad, stilig kjøkken og en meget tøff mezzaninstue vi falt for umiddelbart. Huset tilhører et nytt byggetrinn i et relativt nytt boligfelt som ligger i lite urbane omgivelser.

Lekkert

Vi snakker 10 – 15 minutters kjøring til Ski og 33 minutter med tog til Oslo S. En halvtimes pendleavstand er i andre hovedsteder ikke særlig mye, og det er jo mindre enn det tok å ta t-banen fra Kalbakken i Groruddalen til sentrum – da vi bodde på Kalbakken.

Øvreskogen i Oppegård er litt nærmere byen enn Skotbu, men så landlig at det kan sammenliknes. Så forskjellen blir ikke så stor. Det går jo tog til Skotbu og sistetoget fra byen går 01.17, slik at urbane ølseanser fortsatt vil gå av stabelen.

Den store fordelen her er at vi får et flunkende nytt hus med høy standard for  2 – 2,5 millioner mindre enn det vi ville ha betalt for tilsvarende i Ski – noen kilometer lenger nord. Selv i de rimeligere delene av Oslo vil dette ha kostet det dobbelte.

Vi har vært på visning og ble imponert over standard, løsninger og linjer i kåken. Det hele er dessuten meget barnevennlig med skogkanten like ved, lekeplass i nærleiken og mange barnefamilier som har flyttet dit.

Løsning

Men hva med barnehagespørsmålet? Den nye barnehagen kloss inntil byggefeltet er fylt til randen. Men Ski kommune har full barnehagedekning – riktignok innen kommunen – men vi regner med at vi får plass for våre tre små i Ski.

Det er vel to måneders oppsigelsestid for barnehageplassene vi har i dag i Oppegård. Når så utbygger/selger aksepterte at vi kan overta og flytte inn først i mars /april, kan de små gå i barnehagen i Oppegård ut barnehageåret og så begynne i ny barnehage i Ski til høsten.

Vi kan da sette oss på venteliste for plass i barnehagen som ligger fem minutter unna husdøra.

Vi gleder oss masse.