Bok på gang

Å ha sluttpakke gir muligheter til å bruke tid på ting man ellers ikke har tid til, blant annet fordi man vanligvis har full jobb og ikke kan bruke dagen på annet enn det.

Ømtålig tema

Nå har jeg brukt en del tid etter 1. oktober på å snekre sammen et opplegg til bokprosjekt for å prøve å vekke interesse hos et forlag.

Temaet er trenden med at ansatte får karakterer på jobb. Planen er å bruke kilder til å vise hvordan karaktersystemene i store norske selskaper fungerer.

Jeg skrev jo i 2010 om at Statoil har et detaljert og ganske amerikansk karaktersystem, noe som vakte sterke reaksjoner og skapte en del oppstyr. Dette er hett og noe som engasjerer mange.

Attraktivt

Jeg var først hos Pax, som i utgangspunktet var interessert. Men de trakk seg fordi de har dårlige erfaringer med «debattbøker».

Så viste det seg at Gyldendal har en avdeling som gir ut bøker om arbeidsliv, og de var interessert. Jeg signerte en såkalt forhåndsavtale, og måtte levere ett kapittel for å «få oppdraget». Like før jul gikk det i boks, og jeg går i gang med det virkelige arbeidet i januar. Planlagt utgivelse er kommende høst, hvis alt går etter planen.

Dette er stas! Det er attraktivt å kunne produsere noe som får en noe større og mer varig plass i den offentlige hukommelsen enn det man gjør som journalist – da er jo det meste glemt uka etter publisering. Håpet er å kunne sysle med bøker ved siden av frilansvirksomhet i årene som kommer.