Sjåen er solgt

Siden vi har kjøpt ny kåk, må vi selge den vi har. Og nå er den flotte torvsjåen vår solgt – det skjedde tirsdag for to dager siden, og vi er generelt lettet og glade.

Å selge hus er en arbeidskrevende affære. Først må man finne en eiendomsmegler (hvis man ikke skal selge kåken selv), og for vår del gikk det ganske raskt.

Arbeidsintensivt

Vi ba først om pristilbud på provisjon og gebyrer fra seks meglere, så inviterte vi en fra Privatmegleren på Kolbotn, som har solgt flere hus her i strøket, på besøk.

Han viste seg å være en tillitvekkende kar det gikk an å snakke med, og da ble det ham.

Deretter skal herligheten avbildes. Akkurat det innebærer mye mer arbeid enn man tror, siden huset skal være stilrent og nesten tømt for alt det stæsjet folk omgir seg med i hverdagen.

Styling light

Det var bare å bære skjiten ut i garasjen. Den ble nesten full, og huset tilsvarende romslig.

Så var det lett styling etter råd fra en stylist som var på besøk, før det var tid for vasking og sjaining. Resultatet? Det ble ganske lekkert, synes vi selv. Bildene ble også flotte.

Deretter gikk det ei ukes tid før visninger og slikt, og da fylte vi opp deler av huset igjen, siden mye det vi hadde båret ut var greier vi bruker i hverdagen. Det betød at det ble en ny runde med bæring og vasking dagen før første visning.

Budrunde

Det kom ti par og 30 personer på første visning, mens det bare kom to par på andre visning. Men det er visst ganske bra her i Oppegård. Vi kan ikke sammenlikne det å selge her med det å selge en leilighet sentralt i Oslo. Jeg har selv vært på visninger innenfor Ring 2 i Oslo, hvor flere hundre personer var innom og man gikk gjennom rommene i kø.

Det viste seg at det ble tre budgivere. Den tredje klarte megleren å få med i budrunden et godt stykke utpå dagen, noe som bidro til å heve prisen. Det endte med en pris noe over takst. Det er vi meget fornøyd med – godt at det ble en reell budrunde og godt å ha salget i boks.

Nå kan vi fokusere på å overta det nye huset. Det skjer 15. mars, mens vi gir fra oss den solgte kåken i slutten av mars. Glade dager.