Boka er lansert

Noe av meningen med livet må jo være å gjøre ting for første gang. Hvordan skal man ellers utfordre seg selv og samle de minneverdige opplevelsene?

Slekta tilstede

En slik førstegangsopplevelse var å lansere bok i Hamsunsalen i Gyldendal-huset. Forlaget hadde laget til et seminar med karakterer på jobben som tema, hvor programmet besto av innlegg fra Oddvar Karlsen fra Statoil og Industri Energi og tidligere HR-sjef Yngvar Sjoner samt min presentasjon av hovedtrekk ved boka.

Om lag 40 personer møtte opp. En litt surrealistisk opplevelse å snakke foran en slik forsamling i et auditorium, med familie, slekt og kjente til stede – pluss andre interesserte.

Tilfeldighetene gjorde det slik at mamma og Sigmund var i Oslo denne dagen, og lillebror Stein Jarle tok dem med på lanseringsseminaret. Det økte noe presset litt på forhånd – jeg må innrømme det. Men bare litt. Samtidig var det stas at de var der.

God følelse

Jeg har holdt foredrag tidligere og snakket foran noen titalls medstudenter og kolleger, men dette var i en litt annen liga. På toppen av det hele sviktet NSB, slik at jeg såvidt rakk det hele. Stressa? Ja, men ikke så stressa som om jeg hadde vært 25 år gammel.

Jeg hadde forberedt meg godt og hadde en kurant powerpoint-presentasjon som guide, og det gikk ganske godt. Ikke perfekt, men middels godt. Det ble noe stotring etterpå da de to andre innlederne og jeg satt i et panel og skulle svare på spørsmål. Men jevnt over gikk ikke dette så verst.

Følelsen av å være ferdig med boka og se den komme ut? Den er uslåelig. Nå får vi håpe den selger litt.