The new book smell

Å få muligheten til å skrive bøker og få gitt dem ut, er i sannhet et privilegium. Jeg føler meg takknemlig for at jeg kan gjøre det. Nå er bok nummer to i rekka kommet – med tittelen «Moderne munnkurv. Ansattes ytringsfrihet i dagens Norge».  Den ble skrevet sammen med kollega Maria Amelie, og vi synes ikke den ble så verst.

Personlig er jeg tilfreds med språket i historiene jeg forteller – det er mer historiefortelling denne gangen og det skal jeg videreføre i kommende bøker. Å fortelle historier er i grunnen mye av det det hele handler om. Mange forfattere av fag- og debattbøker mangler den evnen, så her har jeg noe å gå videre med.

Stipender

Selve boklanseringen foregikk hos Fritt Ord, som har bidratt med stipend til manusarbeidet, og det gikk veldig bra. Alle lot til å være enig om at det var vellykket – også på grunn av fruktbar debatt mot slutten. Givende! I tillegg til Maria og undertegnede holdt Kirsten Laake, som vi skriver om i boka, et meget godt innlegg. Arne Jensen, generalsekretær i Norsk redaktørforening, holdt også et engasjert innlegg.

Jeg tror ikke boka har solgt voldsomt mye, men noe har det vært. Vi har hatt en kronikk i Aftenposten, og kommer med en i LO-Aktuelt om et par uker. LO-Aktuelt har publisert omtale og en positiv anmeldelse (uten terningkast). Bergens Tidende har hatt en litt mer lunken anmeldelse, men vi fikk terningkast fire. Ellers har Ukeavisen Ledelse hatt en dobbeltside om boka.

Det gir mersmak, dette. For et par dager siden fikk jeg beskjed om at jeg har fått vel 100.000 kroner i stipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening til arbeidet med neste bok. Gledelig! Boka skal handle om oppsigelsespraksis, altså metoder arbeidsgivere bruker for å bli kvitt ansatte de ønsker å bli kvitt. Et viktig tema, synes jeg.

Spennende tider.