Vi gjør rivieraen

Oui, nå er familien på fem på plass i Frankrike. Her er det bare å konstatere at gymnasfransken døde en gang på slutten av 90-tallet, men man kommer jo langt med fingerspråk, tegnspråk, kroppsspråk, spansk og Google Translate på mobilen. But of course!

Matprat

Vi bor i Cagnes-sur-Mer like utenfor Nice, og ser lett at selv steder som ikke er skrytt opp i skyene i reiseblader og aviser er vakre når det er snakk om Frankrike. Dagens utflukt til det lokale slottet tok oss gjennom en ytterst sjarmerende middelalderby, og vi så tre (3) andre turister. Arvingene syntes det var varmt, men da vi minnet dem på at vi skulle i hotellbassenget etterpå var det ikke så varmt lenger.

Vi priser oss lykkelige for at de ikke er like høylytte på tur som de var tidligere. Nå trenger vi ikke å dele ut høreapparat til folk. Nå er det dog litt andre utfordringer å hanskes med. Stikkordet er mat – eller rettere sagt – middag. Vil du ikke ha pasta? Du likte jo det i går..Ikke pizza? Du spiser jo det hjemme.. 

Siden vi ikke har råd til å ha med egen kokk, har vi nå endret strategi. Vi prøver først med babymat på glass, som vi elegant vipper opp av sekken, smeller av lokket og lar den himmelske duften nå de kresne, unge ganene. Måltidet skal avnytes langsomt med lukkede øyne, skje og stor smekke med oppsamler. Flink baby. Dikkedikk.

Kanyle

Hvis dette mot formodning ikke holder tilstrekkelig gourmetstandard for de unge matelskere, har vi et sikkerstikk på lager: Intravenøs matglede, der gourmandene får innta sine favorittretter per kanyle. Rett i kroppen her. Umiddelbar virkning. Skål og hikk. 

Vi har vurdert andre typer mat, det kunne jo fungere, for eksempel godt banket tørrfesk, grillede froskelår (vi er tross alt i Frankrike), friterte gresshopper, geitehaler med bearnaisesaus og baguette med blodpudding (ungene er veldig glade i baguette), men det får bli hvis det trengs. Vi tar det som det kommer. 

Drikke byr også på uventede hindringer. Vil du ikke ha vann?? Nei, vi skjønner jo det, det er jo midt på vinteren. Men du drakk jo dette vannet i morges? Åja, du fikk så vondt i kneet, ja, det er forståelig, sannsynligvis en gammel idrettsskade. Så slik får vi dagene til å gå på Rivieraen.