Påske på hytta

Å være i Norge: Kontrasten til London nå i påska kunne knapt vært større. Vi har knapt opplevd mer folk i sentrale deler av London før – det var tidvis ekstremt – og i tillegg var det hetebølge med 20 grader og stekende sol. Vi hadde ikke med shorts.

Vi nøt like fullt byen og det ser ut som lillefrøkna deler vår entusiasme for byen. Hun aspirerer til landslaget for aldersbestemte i shopping. Den valiumspreparerte pappaen kan ikke si så mye på det, for han er en kjent bankkortsmelter selv.

I stormens øye

Nye opplevelser var likevel avgjørende, og vi besøkte fotoutstillingen Wildlife Photographer of the Year i Natural History Museum. Fenomenalt høy kvalitet og man blir varm om hjertet. 

Pappaen rakk også innom en utstilling med fotografen Diane Arbus på byens pulserende South Bank. Varm om hjertet også der, og hvorfor er denne fotohobbyen lagt til side, egentlig? 

Vi besøkte også Parliament, og fikk gleden av å være i Brexit-stormens øye. Det var fascinerende og interessant og mye bedre enn første gang jeg var der for over 20 år siden, men da var jeg i tung bakrus. Order! 

Denne gangen fikk vi også oppleve at lillefrøkna turte å prøve ny mat og likte den, så nå erklærer hun at asiatiske Wagamama er hennes favorittrestaurant. Flaggene vaier. Etter å ha spasert fire – fem mil blir det nå fint med hjemmepåske fram til hamsterhjulet kaller på nytt.