Guttetur del I

Vi slapper i skrivende stund av i renessansehovedstaden Firenze. Vi fløy til Pisa om kvelden og var ikke i seng før over kl. 01. Guttas døgnrytme er følgelig noe i ulage. Er klokka ni? Legge oss? Nei, nå vil vi se en film på Ipaden, ringe alle på pappas kontaktliste på telefonen eller strikke en genser. Det skulle jo bare mangle – det er jo ferie.

Baryton

Å få dem opp om morran byr derfor også utfordringer. Hittil har jeg brukt en bøtte vann, en tuba og egen sangstemme, hvorav den sistnevnte metoden har vist seg mest effektiv. Vi kommer oss opp. I Pisa var tårnet fortsatt forunderlig skeivt, men kun en av gutta husket at de hadde sett det før.

Lucca er vår alles reisemessige forelskelse, og det var bare nydelig å komme dit igjen. Ikke så langt unna definisjonen av Italia, eller ihvertfall definisjonen av det Italia mange av oss setter slik pris på.

Gutta badet i hotellbassenget til de fikk rosinhud og leamus i tærne – det var deilig i varmen – det skal sies.

Numero uno

Og så hadde vi en pizzareligiøs opplevelse på Pizzeria Itaco – det ble lukkede øyne og så mye mmming og namming at folk kom bort for å se. De forventet antagelig å kunne beskue andre aktiviteter. Det var like før politiet ble tilkalt.

Men for en pizza. Deres Margarita og Il Giglio overgår det meste – jeg har fått en ny verdensfavoritt.

I Firenze har vi droppet de hardeste museene; renessansemalerier er ikke så interessante for syvåringer. Det hjelper ikke at de snart fyller åtte.

Gutta bare:

Men litt shopping har det blitt. Jeg liker shopping og gutteturer inkluderer derfor noe shopping. På denne turen er ikke det like selvsagt. Gutta bare: Jeg liker ikke de t-skjortene, pappa. Jeg vil heller ha disse skoene. De er billige – bare 150 Euro – det er jo ingenting.

Å gå mellom butikker og til hoteller er heller ikke populært. Da er det bare: Skal vi gå så langt – det tar jo flere timer (…) Jeg fikk så vondt i foten, pappa, jeg tror jeg må sette meg ned litt (…) Se, jeg har fått gnagsår, her, her, her, her og her (…) Kan vi ikke ta helikopter, pappa?

Men generelt så nyter vi turen og koser oss. I morra toger vi til Napoli og Sorrento, der resten av flokken ankommer utpå ettermiddagen. Tutto bene!