Besøk hos veileder Arild

Arild W, min hovedveileder for doktorgraden, har forskningsfri dette året og befinner seg i Williamsburg, Virginia (han bor der med familien når han ikke er i Norge). For å få en ordentlig veiledningsprat fram mot sluttspurten av doktorgradsløpet, reiste jeg til Williamsburg nå nylig.

Historisk

Første stopp ble New York, hvor jeg bare har vært en gang tidligere. En natt og en dag i NYC er alt for lite, men det ble en smak av denne sagnomsuste byen før ferden gikk videre.

Jeg bodde i Chelsea og fikk med meg Greenwich Village denne gangen i strålende sol – meget givende.

I Williamsburg, som altså ligger sør for Washington DC, fikk seg se steder jeg sannsynligvis ellers ikke ville ha reist til. Denne byen oser av amerikansk historie og er på mange amerikaneres liste over reisemål, men det er få utlendinger der.

Arild tok meg med Jamestown, som var stedet der de første engelskmennene som kom til området slo seg ned og etablerte en koloni. Det var der det hele begynte.

Det ble også en tur til Yorktown, hvor amerikanerne i samarbeid med franskmenn slo engelskmennene i det siste slaget før de kunne erklære selvstendighet. Svært interessant!

Sørstatsstil

Selve byen Williamsburg bød på Colonial Williamsburg, et historisk område med autentiske bygninger fra 1600-tallet og noe mer turistpreg enn Jamestown og Yorktown.

Byen bød også på College of William & Mary, der Arild har kontorplass nå, som ble etablert så tidlig som i 1693.

Intet mindre enn det nest eldste universitetet i USA (etter Harvard), altså, og det gir en spesiell følelse å komme inn i en forelesningssal bygget på 1600-tallet. Det skal sies.

Deler av dette universitetet var bygget i sørstatsstil, og var rett og slett vakker. Svært easy on the eye. Statsbygg kunne aldri ha bygget dette.

Staselige omgivelser for veiledning og hyggelige samtaler. Dette var rett og slett en svært vellykket tur.