PhD i boks

Da har jeg disputert og har doktorgrad i organisasjon og ledelse – det er en utrolig følelse! Det er godt å nå målet etter å ha jobbet mot det i nesten fem år.

Jeg leverte avhandlingen lille julaften, fikk den godkjent like før påske og disputerte altså nå i slutten av mai.

Jeg har sagt under hele koronaperioden at jeg håper jeg slipper en heldigital disputas, men så det ble det faktisk slik til slutt – heldigitalt. Litt merkelig å sitte alene på et kontor i Ås og snakke på Zoom, men en fordel var at jeg antagelig var mindre nervøs enn om det hadde foregått i et auditorium med tilhørere.

Det viktigste var at det gikk godt, og det gjorde det. Jeg kunne svare og forsvare det jeg har gjort på en kurant måte, føler jeg, og det hele ble en positiv opplevelse.

Førsteopponent Dan Kärreman fra Copenhagen Business School og andreopponent Haldor Byrkjeflot fra Universitetet i Oslo bidro til at det ble en positiv opplevelse. Kärreman var veldig dialogorientert og det ble flotte diskusjoner ut av det.

En slik disputas er jo ikke plankekjøring – det forventes at man leverer (selv om det er ytterst sjelden at disputaser ikke blir godkjent). Så det er og var en krevende dag. Når det gikk bra er gleden desto større nå etterpå.