Europa-bingo

Oslo er nedstengt og det er enda større grunn til å reise fra sofaen. Mange flotte reiser blir gjennomført fra vår ringe bolig i disse dager.

Fyrt opp med sterkkaffe, valium og rødcola ser vi at en rekke flotte turer er i kjømda – direkte fra sofaen.

JERNTEPPET. Fra Finland/Russland i nord, gjennom Baltikum og Polen, gjennom Tyskland der grensen mellom øst og vest gikk, langs gamle Tsjekkoslovakia, Ungarn, Romania og ned til Bulgaria. For en tur!

ALPENE FRA VEST: Fra Grenoble i Frankrike og i en bue gjennom Sveits, innom Dolomittene i Italia, mot Wien i Østerrike og ned til Slovenia. Her må gode fjellsko og mørke bresolbriller selvsagt medbringes.

CAPE TOWN – DURBAN – MAPUTO: Vi har vært i fenomenalt spennende Sør-Afrika, men fikk ikke sett østkysten. Da er en forlokkende reiserute turen fra Cape Town, via kystbyen Durban og opp til Mozambiques hovedstad Maputo. Eventyr United her.

MILFORD ROAD, NEW ZEALAND: Denne strekningen går gjennom det spektakulære fjellandskapet på New Zealands South Island. Selv nordlendinger bortskjemte med fjell blir nok målløse her – ihvertfall sier ryktene så.

PREMIER LEAGUE: Vi kommer ikke utenom England her. I skrivende stund vil en Premier League-rundtur bringe oss til – foruten hyttebyen London – byer som Manchester, Liverpool, Leichester, Birmingham, Leeds, Burnley, Brighton, Southampton, Wolverhampton og Sheffield. Man trenger ikke å se kamper i hver by; det er ikke poenget.

EUROPA-BINGO: Bevæpnet med interrailbillett er konseptet her enkelt: Vi spiller bingo med steder og byer i Europa. En riktig er nok hver gang, og da er det bare å sette seg på toget dit. En reise etter mitt hjerte.