Vi reiser fra sofaen

Jeg er nedstemt av denne stillesittende koronatilværelsen. Og da kan jeg ikke annet enn å drømme om reiser og reisemål.

Disse langreisene er blant det jeg drømmer om:

RUNDT MIDDELHAVET: Jeg har lenge hatt lyst til å reise rundt Middelhavet. Det inkluderer et par land med litt risiko, som Libya og kanskje Algerie, men det går nok greit. Syria er verre; der må løsningen bli å ta båt forbi – til Tyrkia – eller til Kypros og så videre. Men for en reise dette vil være!

RUNDT SVARTEHAVET: Jeg har vært i Tyrkia og Bulgaria, men de andre landene rundt eller ved Svartehavet er upløyd mark. Svært spennende med land som Georgia Armenia, Ukraina, Moldova, Romania og se mer av Bulgaria og Tyrkia. Særlig østlige Tyrkia høres spennende ut.

MEXICO-GULFEN RUNDT: Den karibiske delen av Mexico samt amerikanske stater som Texas. Louisiana, Mississippi, Alabama og Florida – ikke verst til reise, det.

MEXICO CITY – PANAMA CITY: Jeg har vært i deler av Mellom-Amerika, men uten å bruke mye tid der. En rekke av landene, som EL Salvador, Beliza, Costa Rica, Honduras og Panama gjenstår å besøke.

KOLKATA – JAKARTA: Denne oser av eventyr! Fra det østlige Indias største by Kolkata (Calcutta) til Bangladesh, Myanmar (hvis det er rolig der), Thailand og til Jakarta sørøst i Malaysia. Hvis det ikke lar seg gjøre med India og Myanmar kan turen starte i Thailand og forlenges til Indonesia.

BANGKOK – HO CHI MINH CITY – HONG KONG: Også her snakker vi eventyr. Østre Thailand til Kambodsja, Vietnam og så inn i Kina og til Hong Kong. En svipptur innom Laos kan legges inn som et alternativ hvis det skulle passe seg sånn. Dette må jo bare gjøres en gang.

CORK – INVERNESS: Gjennom Irland, til Nord-Irland og så til Skottland, med Edinburgh og andre byer, og med endestasjon i Inverness, midt i The Scottish Highlands. Nydelige opplevelser.