Mars 2011

Søndag 27. mars 2011:

Det har vært en artig uke preget av reising. Først gikk turen til Tromsø for å dekke en konferanse som journalist. Her var Nora med for å besøke bestemor og bestefar på Rundvannet. Denne gangen kjente hun dem utvilsomt igjen (jeg tror hun til og med kjente igjen inngangspartiet), og dette er gode nyheter. For å sitere bestemora: «Ho har vært i storfom». Og det er virkelig sant. Vår lille frøken stortrivdes og var stort sett blid og smilende. Og hun snakket som en foss. Den verbale utviklingen er rivende for tida. Det er utrolig artig å få være med på. Ellers møtte jeg gamle ballhester for mat / et par pils på pub, og det var meget vellykket. Jeg rakk også en (for kort) svipptur til besta og bestefar på Otium. Det går altså ikke an å være i Tromsø uten å besøke dem:) Kamerat Geir beskrev været presist: «Det e jo en del vær her no». Det var rett og slett snøstorm, og generelt svært vinterlig. Dagen etter hjemkomst gikk turen til Renåfjellet i Rendalen for hyttetur med Sissel, Lars og Sigrid. Dette er kule folk vi trives sammen med, og tida gikk alt for fort. Det eneste minuset var at det ikke ble noen skitur. En god aketur ble det dog:).

Torsdag 17. mars 2011:

Scenene fra Japan er hjerteskjærende. Samtidig er det varmende for hjertene å se at det ikke er tendenser til plyndring og hærverk etter at katastrofen har rammet – i motsetning til i USA, på Haiti og andre steder. Det er vel et tegn på at det er få fattige i Japan; de er ikke vant til å måtte ty til ulovligheter for å overleve. Men det sier samtidig kanskje noe om at dette er et mildt og fornuftig folkeslag. Vi bør ha stor respekt for våre venner i øst.

Onsdag 9. mars 2011:

Man har vært på et par jobbturer til utlandet. Først ble det en snartur til England og Hifi-messe i Bristol. Slikt er som alltid artig. Masse nyheter og generelt god stemning. Det ble også tid til noen timer i London, noe som stagget de verste London-abstinensene. Bruktplater ble det også litt av – totalt 30 enheter, som er godkjent for en snartur som denne. Sammen med lillebror Stein Jarle har det også blitt en tur til den store IT- og elektronikkmessa CeBIT i Hannover. En stor og hektisk messe, men det var ganske givende. Vi fikk laget en del godt stoff, og koste oss. Tyskland overrasket positivt igjen – man synes i grunnen landet har ganske mye å by på. Og tyskere framstår ikke som karakterene i Derrick – de er generelt blide og imøtekommende. Som by var Hannover klinisk og renskurt. Ikke London, med andre ord, men kurant likevel.