The new house smell

Vi har overtatt vårt nye krypinn. Og det er noe eget med lukta av nytt hus – det lukter av bygningsmaterialer, maling, fugemasse og også av egne forventninger til kåken.

Loftssjarm

Huset har tre etasjer, og det er første gang vi bor på mer enn to etasjer. Kos med soverom på loftet!

Vi setter fortsatt pris på mezzaninen og den delvis åpne løsningen oppover. Bildet over er tatt fra trappa mellom 2. og 3. etasje – rommet med flisbelagt gulv er mezzaninen.

Kidsa får hvert sitt rom og plass til å leke. De får også et bad for seg selv i 1. etasje, mens de voksne får eget bad på loftet.

Generelt får hele gjengen mer armslag. Noah har allerede markert at han trives – med å bæsje i bleien i det nye huset.

Lyse dager

Noe er mindre enn vi husket. Badene kunne for eksempel gjerne vært større. Planen om innfliset badekar ser ut til å måtte skrinlegges, fordi det kun er plass til et vanlig badekar.

På loftet er det ei lita stue mellom soverom og bad, og der blir det kontor og TV-krok. Jeg ser for meg å få satt inn et loftsvindu der, for å gjøre det lyst og fint. Det kan nemlig trengs akkurat.

Ellers er det utrolig lyst i huset, takket være mange og strategisk plasserte vinduer.

Som vanlig – ser det ut til – hadde utbyggerne ikke klart å rette mindre feil som skal være fikset før kjøperne overtar. De har lovet bot og bedring før vi flytter inn for alvor. Vi får se om de holder løftet.

Konsulenthjelp

Vi flyttet en god del i helga som var. Vi fylte faktisk varebilen til svigers fem ganger. Svoger Pål var til uvurderlig hjelp.

Alle bøkene er for eksempel på plass i nysjåen.

Til helga er det tid for hovedflyttingen. Da skal alle de største tingene bæres og bringes. Lillebror og Lars er rekruttert som flyttekonsulenter. Slitsomt er det, men artig og givende å flytte inn i nytt hus.

Og så er det greit å tenke på at utpakkingen er artigere enn nedpakkingen og bæringen.