70 års-feiring for mamma

Ho mor fylte 70 år på søndag, og til vår overraskelse ville hun feire dagen med en aldri så liten fest. Hun liker egentlig ikke slikt – da hun fylte 60 år rømte hun til Mallorca (vi var med) – men nå ble det feiring.

Den gikk av stabelen på Olderbakken skole, og vi var flere som sto for arrangementet. Gemal Sigmund, svigersøster Magna (prosjektleder), søster Åse, bror Tormod, nevø Ken-Esben, barnebarn Nora samt sønnene Stein Jarle og undertegnede utgjorde komiteen. Det forløp etter planen, og lørdag ønsket vi 22 gjester velkommen.

Maten var bestilt fra Vollan gjestestua, og det senket nok stressnivået hos hovedpersonen, som har lett for å stresse seg opp. Nå var hun gledelig rolig. Jeg viste bilder på stort lerret, og særlig bilder fra gamle dager, fra mors barne- og ungdomsdager, skapte begeistring. Jeg holdt også tale parallelt med billedframvisningen, med litt skjemt og litt alvor, og det fungerte godt. Det er ingen andre i familien, kanskje med unntak av Hermod, som holder taler. Så det blir som regel min oppgave.

Vi kjørte gaveutdeling på slutten av denne sekvensen, noe som betød at lillebror trillet inn gaven fra oss – en elsykkel. Det vakte begeistring, og vi fikk ho mor på sykkelen på søndag, slik at ho fikk se at det går bra og ikke er skummelt å bruke den. Den kommer til å bli brukt.

Nabo Jan Arne, som vokste opp i nabohuset til ho mor, er en kløpper på gitar og sang. Så han spilte og sang (se bildet), og det ble allsang av både bursdagssang, Nordlandsnetter, Nordaførr – Vårvisa og Lys og varme. Et veldig fint innslag som jubilanten satte stor pris på og det satte en ekstra spiss på arrangementet.

Jeg er glad for at dette ble så vellykket som det ble, og for at stemningen var veldig god og alle koste seg. Jubilanten var definitivt fornøyd. Stor stas!