Bylarm!

Det er så uendelig deilig å kunne gå på konserter igjen. Oslo er et eldorado når det gjelder konserter, og nå er det endelig mulig å nyte det igjen.

For råkkenråll er i sannhet det flotteste som fins.

Nylig var jeg og min venn Jörgen på Bylarm, som nå er flyttet fra februar til starten av oktober. Det er som alltid trivelig og det er noe med det å oppdage nye band og artister.

En rask oppsummering:

CLARISSA CONNELLY: Tori Amos møter en småbrisen Kate Bush mellom vikingtufter i Skottland, og snart laller de tostemt til ‘Nothing Else Matters’ og ‘Stairway to Heaven’. Terningkast: 3.

SARAH PARKMAN: Svensk prestedatter med band og folkemusikkstemmeprakt skrur fiolin, synth og gitar sammen til et stigende crescendo som nesten får taket i kulturkirka Jakob til å løfte seg. Terningkast: 5.

KOLLAPSE: Et sted mellom støyrock, hardcore og black metal skriker disse danskene seg hese – totalt overdøvet av veggen av lyd. De har scenetekke som en melsekk. Terningkast: 2.

UR MONARCH: Elektropopstjernene Dagny og Sigrid leker så mye med My Little Pony-dokker til lyden av Fisher Price-lekepianoer at Ur Monarch oppstår. Tomine Berge er ikke helt min sjanger, men dette må være det neste store på P4. Terningkast: 4.

SVARTEPEENG: Ørevoks og svette renner fortsatt ned langs veggene på Revolver etter at denne farlige heltatoverte gjengen spilte. Fyfanden, jeg trengte dette, skitten hardcoreindusert punk, moshpit og generell galskap foran scenen. Terningkast: 5.

AGABAS: John Coltrane og Chick Corea går inn på ei mørk 60-tallsbule og får høre noe de aldri før har hørt. Det kalles death metal. I bakfylla dagen etter spiller de inn dødsjazz og kaller seg Agabas. Greit, men litt tung materie. Terningkast: 3.

PRIYA RAGU: Lady Gaga er på backpackertur i Asia, og danser hele natta til sykt fengende tamilske toner. Når hun kommer til seg selv har hun spilt inn en rekke låter electropop et sted mellom nu soul og tamilsk R’n’B. Stilige og særegne saker fra frk. Ragu. Terningkast: 5.

YARD ACT (se bilde): Dansepunk med hiphopvokal! New wave-britpop! Postpunk i koronaens tid! The Fall, Joy Division, Blur, Lou Reed og Fontaines D.C. – her står referansene i kø. Og for en forestilling denne gjengen leverte – en voldsom energi og spilleglede. De blir store. Terningkast: 6.